Στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών ταξίδεψε τα παιδιά ο Ευγένιος Τριβιζάς, στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού με την παρουσία και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

Παρουσία πλήθους παιδιών και μεγάλων, παρόντων και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ν. Πέππα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Χορός με Καγκουρό» με τον Ευγένιο Τριβιζά.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στον Ευγένιο Τριβιζά, για το σημαντικό του έργο.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με το γιο του Αλέξανδρο, στη γνωριμία του με τον Ευ. Τριβιζά.Ο αγαπημένος των παιδιών Ευγένιος Τριβιζάς, σε στιγμιότυπα από τη γνωριμία του με τους μικρούς θαυμαστές του.Ο Ευγένιος Τριβιζάς, μαγεύοντας με λέξεις και αντικείμενα το κοινό του.Γνωριμία για τα παιδιά με τους ήρωες και τις ιστορίες του Ευγένιου Τριβιζά στην παρακείμενη έκθεση βιβλίου.Οι μικροί παίζουν με τα χρώματα και δείχνουν τα έργα τους στον αγαπημένο τους συγγραφέα.


 


Αμέτρητα παιδιά με τους γονείς τους κατέκλυσαν το Δημαρχείο Αμαρουσίου δίνοντας το «παρών» στη χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου με τίτλο: «Χορό με καγκουρό» και με επίσημο προσκεκλημένο τον αγαπημένο συγγραφέα μικρών και μεγάλων Ευγένιο Τριβιζά. Παρών και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που τίμησε τον Έλληνα μετρ της παιδικής λογοτεχνίας.


Φέρνοντας μαζί του την αγαπημένη του γαλοπούλα, έναν υπέροχο ριγέ γάτο, και ένα αόρατο πράσινο καγκουρό από το Νησί των Πυροτεχνημάτων μετέφερε τα παιδάκια στους μαγικούς του κόσμους μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι συντροφιά με αγαπημένους παιδικούς ήρωες.


Καλωσορίζοντας τον Ευγένιο Τριβιζά στο Μαρούσι, ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, μίλησε με θερμά λόγια για την ξεχωριστή θέση που κατέχει στην καρδιά μικρών και μεγάλων και ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης για την πολυετή προσφορά του στην παιδική λογοτεχνία, προσέφερε στον διακεκριμένο λογοτέχνη μία τιμητική πλακέτα. Ο κ. Τριβιζάς, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο ξεκίνησε με συνεπιβάτες τα παιδιά ένα ταξίδι σε έναν φανταστικό κόσμο όλο χρώματα όπως αυτός αποτυπώνεται στις σελίδες του ανέκδοτου παραμυθιού που τους διάβασε. Τα παιδιά δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους συμμετέχοντας με μεγάλη ευχαρίστηση σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι λέξεων και εννοιών.


Αποχαιρετώντας τα φωτογραφήθηκε με καθένα από τα παιδάκια, τους υπέγραψε αυτόγραφα και βιβλία και τους προσέφερε ως δώρο ένα πουγκί από τον κόσμο των παραμυθιών με σπάνιο περιεχόμενο, όπως το αυθεντικό πούπουλο από το μαξιλάρι της πεντάμορφης πριγκιποπούλας, έναν ηλιόσπορο από τον οποίο θα φυτρώσει ένας ήλιος, ένα σοκολατάκι που τρώγοντάς το θα αρχίσουν να μιλούν σοκολατινικά!


Παρόντες στην όμορφη εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού, Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Παρτσινέβελος, η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο