Στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Διοίκησης, Διαχείρισης, Εκτίμησης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο βήμα του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Διοίκησης, Διαχείρισης, Εκτίμησης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας, που διεξήχθη στο Μαρούσι.
|download file .jpg 79 KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Σοφιανό Χατζηπαύλου, πρόεδρο της εταιρίας συμβούλων Deloitte.
|download file .jpg 157 KB|


Στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Διοίκησης, Διαχείρισης, Εκτίμησης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας που πραγματοποιείται στο πολιτιστικό κέντρο της εταιρίας Deloitte στο Μαρούσι, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ως επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής.


Το διήμερο συνέδριο, που ξεκίνησε τις εργασίες του χθες 23 Μαΐου 2011, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ι.Π.Α) του Πάντειου Πανεπιστημίου μέσω του Ερευνητικού Κέντρου Ακίνητης Περιουσίας (Ε.Κ.Α.Π) σε συνεργασία με το Βασιλικό Ινστιτούτο Ορκωτών Εκτιμητών της Μεγάλης Βρετανίας (R.I.C.S). Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ως εκπρόσωπος Δήμου που έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στο τομέα της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του, παρουσίασε στους συνέδρους πώς η δημοτική ακίνητη περιουσία μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας όταν υπάρχει ορθολογική αξιοποίησή της αλλά και πώς μέσα από αυτή μπορεί να προκύψει όφελος και για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.


‘Έχουμε εξετάσει τις προοπτικές αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας με αμοιβαία οφέλη για το Δήμο μας αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, και έχουμε καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο εκμετάλλευσής της. Η πρότασή μας προς την κεντρική Διοίκηση είναι σαφής. Από κοινού με το Δημόσιο αξιοποίηση των ακινήτων της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου (ΚΕΔ) με απόδοση των πόρων κατά 30% στους Ο.Τ.Α και 70% στο Κράτος. Η προοπτική αυτή θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο’ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης.


Αναφερόμενος στις κατακτήσεις του Δήμου, εστίασε στην παραχώρηση από την Κτηματική Εταιρία Δημοσίου (ΚΕΔ), ανεκμετάλλευτης ακίνητης περιουσίας για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος. ‘Γιατί ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ότι το όφελος από την ορθή διαχείριση και διεκδίκηση για απόδοση και εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας, πρέπει να έχει ως αποδέκτη το δημότη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του’ προσέθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.Κατά τη διήμερη διάρκεια του συνεδρίου, διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι καθηγητές Πανεπιστημίου, ειδικοί εμπειρογνώμονες και διαχειριστές ακινήτων μεγάλων οργανισμών και τραπεζών, εστίασαν στις σύγχρονες μεθόδους αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην εκτίμηση της ακίνητης περιουσίας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, στη συμβολή της επιστημονικής έρευνας στην εκτιμητική ακινήτων. Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν και υποδείγματα διοίκησης και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο