Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Η λογική της σύγχρονης ψυχιατρικής».Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, αριστερά με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, και δεξιά τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο, και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου.


Τις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων με θέμα: «Η λογική της Σύγχρονης Ψυχιατρικής» χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) Γιώργος Πατούλης.


Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, επέστησε την προσοχή του ακροατηρίου στην επαγρύπνηση και υποστήριξη από μέρους της επιστημονικής κοινότητας ως απαραίτητες για την πρόληψη και διαχείριση με τον ενδεδειγμένο τρόπο των περιστατικών ψυχιατρικής διατάραξης με στόχο την εξασφάλιση καλής ποιότητας ζωής των ασθενών, τη διαφύλαξη της οικογενειακής γαλήνης αλλά και ευρύτερα τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του ο κ. Πατούλης, έθεσε υπόψη της ιατρικής ψυχιατρικής κοινότητας ως επιτακτική την ανάγκη να κινητοποιηθεί προκειμένου σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος να αναλάβει δράση για τη διασφάλιση της Υγείας και την προστασία των υγειονομικών δικαιωμάτων των πολιτών.


Αναφορά έκανε και στη λειτουργία του πρώτου Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αποτέλεσμα της ισχυρής συμμαχίας του Ι.Σ.Α και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ως έμπρακτη στήριξη από μέρους του Έλληνα γιατρού απέναντι στον αδύναμο Έλληνα ασθενή και ανασφάλιστο πολίτη με την παροχή δωρεάν ιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών.


Ανάμεσα σε άλλους, παρόντες στο συνέδριο ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο Συντονιστής Διευθυντής του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Ακτινολόγων Απεικονιστών Ελλάδας και μέλος του ΔΣ του Ι.Σ.Α Νικόλαος Μπατάκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο