Στο 18ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, μιλώντας στους φοιτητές στο πλαίσιο του 18ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Φ.Ι.Ε). 


Στο 18ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Φ.Ι.Ε) και στο 6ο Διεθνές Φόρουμ Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ελλάδας συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (Ι.Σ.Α) Γιώργος Πατούλης, μιλώντας σε εκατοντάδες φοιτητές των σχολών Υγείας της χώρας που παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου.


Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, συνεχάρη την επιστημονική εταιρία των φοιτητών για την πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας πρόληψης που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας, δηλαδή μία Εθνική Πολιτική της Υγείας με γνώμονα την Πρόληψη και όχι η Θεραπεία.


Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σημαντικές δυσκολίες επαγγελματικής αποκατάστασης με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι χιλιάδες νέοι απόφοιτοι των ιατρικών σχολών αλλά και στο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα ιατρικού επιστημονικού προσωπικού προς το εξωτερικό, για το οποίο, όπως τόνισε, είναι επιτακτική ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να ανακοπεί.

Μετάβαση στο περιεχόμενο