Στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου κατατάσσονται με απόφαση του Δημάρχου, Γ. Πατούλη οι 114 εργαζομένοι της Δ.Ε.Α.Δ.Α

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στη συνάντησή του με τους 114 εργαζομένους της Δ.Ε.Α.Δ.Α που πλέον και επίσημα κατατάσσονται σε υπηρεσίες του Δήμου.
|download file .jpg 107Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, Νίκο Καλλιμάνη, (αριστερά), τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργατοτεχνικού Προσωπικού Δήμου Αμαρουσίου, Βαγγέλη Καγιά, και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου, Μιχάλη Χρηστάκη.
|download file .jpg 64Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, Νίκο Καλλιμάνη.
|download file .jpg 57Kb|


Με την παράδοση σε κάθε εργαζόμενο του ονομαστικού ΦΕΚ κατάταξης «σφραγίζεται» το εργασιακό τους μέλλον.

Με τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της κατάταξης, με απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, των 114 εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου (Δ.Ε.Α.Δ.Α) στις αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου που ορίστηκαν με προηγούμενο ΦΕΚ, ολοκληρώνεται αισίως η επίμονη προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου να τακτοποιηθούν οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Α.Δ.Α και να λήξει η πολύχρονη εργασιακή τους ομηρία. Την ευτυχή κατάληξη «σφράγισε» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου με την παράδοση του ονομαστικού ΦΕΚ σε κάθε εργαζόμενο.

Ο Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε την 5η Νοεμβρίου ως την ευτυχέστερη μέρα της διοίκησής του γιατί «αφορά στο έμψυχο δυναμικό του Δήμου, γιατί ενώνει όλες τις δυνάμεις, εργαζόμενους και Διοίκηση» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάθε προσπάθεια έχει αρχή μέση και τέλος. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί, παρά τις αντιξοότητες, την παραφιλολογία, τη δικαιολογημένη ανησυχία ενίοτε, φτάνει σε αίσιο τέλος και βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μοιραστούμε αυτή τη χαρά όλοι μαζί».

Αφού ευχαρίστησε τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου για τις προσπάθειές τους να φέρουν σε πέρας τη διαδικασία στο συντομότερο δυνατό χρόνο, τους προέδρους των εργαζομένων στη Δ.Ε.Α.Δ.Α για τη συνεργασία τους, απευθυνόμενος στους εργαζομένους, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «πλέον δεν χωρίζει κανέναν τίποτα. Από σήμερα και με τη βούλα, με ΦΕΚ, ανήκετε στο Δήμο Αμαρουσίου. Όλοι έχουμε κοινό παρονομαστή συμφέροντος. Από εδώ και πέρα Διοίκηση και εργαζόμενοι προχωρούμε ενωμένοι».

Όσον αφορά σε μία μικρή μερίδα εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά παραμένουν σε εκκρεμότητα, ο Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι και σε αυτή την περίπτωση μαζί θα προσπαθήσουν να «αποκαταστήσουν την αδικία που έχει σημειωθεί σε βάρος τους».

Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, Νίκος Καλλιμάνης, ανέφερε ότι δεν τον εξέπληξε το γεγονός ότι τήρησε τις δεσμεύσεις του εντός των χρόνων που υποσχέθηκε, ενώ ο Βαγγέλης Καγιάς, Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνικού Προσωπικού Δήμου Αμαρουσίου, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τη Διοίκηση, συνεχάρη τους εργαζόμενους και τους ευχήθηκε να είναι σιδεροκέφαλοι στα νέα τους καθήκοντα.

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της, παρά τις δυσμενείς συγκυρίες που επηρεάζουν την οικονομική ευρωστία του Δήμου, διασφάλισε μέσω της διαδικασίας αυτής σε όλους τους εργαζομένους στη Δ.Ε.Α.Δ.Α που είχαν κατοχυρώσει εργασιακά δικαιώματα μέχρι τις 31/12/ 2005, μόνιμη και σταθερή εργασία.

Την ίδια ευαισθησία είχε επιδείξει η Δημοτική Αρχή και για τους εργαζομένους στον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου, όταν το 2008 με απόφασή της, 270 εργαζόμενοι του μεταφέρθηκαν στο Δήμο και στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, ενώ με ενέργειές της οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μετακινήθηκαν με πλήρη δικαιώματα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο