Στις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης-Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ στις 4 το μεσημέρι στη Ραφήνα

Print Friendly, PDF & Email

 

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ στις 4 το μεσημέρι στη Ραφήνα

Γ. Πατούλης: « Η χώρα μας βιώνει μία εθνική τραγωδία. Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών αλλά για πράξεις. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να βρίσκεται ενεργά στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μετέβη σήμερα το πρωί στη Ραφήνα προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές. Τον κ. Πατούλη συνόδευε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού Β. Σιώμος.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ευάγγελο Μπουρνούς από τον οποίο και ενημερώθηκε για την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν τόσο σε προσωπικό όσο και σε είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.

Με πρωτοβουλία του, σήμερα στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ στο Δήμο Ραφήνας, προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή των επιπτώσεων της πυρκαγιάς αλλά και να υπάρξει ένας συντονισμός για τις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Δυστυχώς η χώρα μας βιώνει για άλλη μία φορά μία εθνική τραγωδία. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και τη συμπαράστασή μου σε όλους τους πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και τους κόπους μίας ζωής να γίνονται στάχτη σε μία νύχτα.

Οι ευχές όλων μας είναι να μην προστεθούν και άλλοι συνάνθρωποί μας στο μακάβριο κατάλογο των θυμάτων.

Αυτές τις πολύ δραματικές στιγμές που ζούμε, δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών αλλά για πράξεις. Ενημερώθηκα από το Δήμαρχο Ραφήνας κ. Μπουρνούς για το πώς έχει η κατάσταση αυτή την ώρα αλλά και για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε στέγαση και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.

Καλώ την κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για τη φιλοξενία όλων αυτών των ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους αλλά και να τους παράσχει, χωρίς καμία χρονοτριβή, οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους. Παράλληλα άμεσα πρέπει να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών προκειμένου να αποζημιωθούν χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, οι πολίτες που έχασαν τα σπίτια τους.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τους αρμόδιους φορείς, τους ηρωικούς πυροσβέστες αλλά και τους δεκάδες εθελοντές, για την ανακούφιση των πληγέντων. Θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους Δημάρχους αλλά και σε όλους τους πολίτες που δοκιμάζονται».

 

Σχετικά αρχείαΣτις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης


Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ στις 4 το μεσημέρι στη Ραφήνα


Στις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Μετάβαση στο περιεχόμενο