Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτζχάιμερ παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του με την Πρόεδρο της Εταιρείας Νόσου Αλτζχάιμερ Αθηνών Παρασκευή Σακκά.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αλτζχάιμερ. Ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης.


 


Συνεχίζεται σταθερά η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αλτζχάιμερ στο Μαρούσι


Στις εκδηλώσεις της Εταιρείας Νόσου Αλτζχάιμερ Αθηνών και της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Νέστωρ» που πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Αλτζχάιμερ, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.


Μετά την ολοκλήρωση της συμβολικής πορείας από το Σύνταγμα στο Ζάππειο με σύνθημα «Νόσος Αλτζχάιμερ: την αντιμετωπίζουμε βήμα – βήμα» και με τη μουσική συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Πατούλης, χαιρετίζοντας αναφέρθηκε στη φύση της νόσου και στις ιδιαιτερότητές της.


Η νόσος που «χτυπά» όλο και περισσότερους ηλικιωμένους, έχει προσλάβει και κοινωνικές διαστάσεις αφού η φροντίδα των ασθενών με άνοια απαιτεί την αφοσίωση ολόκληρης της οικογένειας στο χειρισμό τους. «Χρειάζεται να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι οι ασθενείς με νόσο Αλτζχάιμερ έχουν δικαίωμα στη ζωή και στη ζωή με αξιοπρέπεια όπως καθένας από εμάς. Και μπορούμε να συμβάλουμε στην προαγωγή της ποιότητας ζωής των ασθενών με άνοια αλλά και των οικογενειών τους» σημείωσε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι η πρόληψη της νόσου Αλτζχάιμερ σήμερα είναι εφικτή για αυτό και πρέπει να δίνεται βαρύτητα στην ενημέρωση προς την κατεύθυνση της πρόληψης της νοητικής έκπτωσης στην τρίτη ηλικία.


Υψηλό χαρακτήρισε ο κ. Πατούλης, και το κόστος φροντίδας των ασθενών με άνοια καθώς κάνουν μακροχρόνια χρήση φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας και έχουν αυξημένες ανάγκες νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ αναφορά έκανε και στη δραματική έλλειψη δομών και υπηρεσιών μακροχρόνιας παραμονής για ανοϊκούς ασθενείς.


Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Αλτζχάιμερ, ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες για την πρόληψη και τη φροντίδα τους που έχει αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου, και συγκεκριμένα στη λειτουργία εδώ και δύο χρόνια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με νόσο Αλτζχάιμερ, μίας υποστηρικτικής δομής για την πρόληψη και τη φροντίδα των ηλικιωμένων ατόμων που πάσχουν από τη νόσο αλλά και τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει σε επίπεδο έγκαιρης διάγνωσης της νόσου.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο