Στις εκδηλώσεις ‘Back to School’ συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 147 KB|


Στις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα παιδιά, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς ‘Back  to School’ συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου.
Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυϊατρείου, γιατρός Ορθοπεδικός κ. Αντώνιος Παρτσινέβελος.


Ο κ. Παρτσινέβελος μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου για καλή σχολική χρονιά, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται κοντά στη σχολική κοινότητα και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν το σχολικό περιβάλλον και το καθιστούν ασφαλές για τους μαθητές.         


Οι σύνηθες τραυματισμοί στο σχολικό περιβάλλον σημείωσε ο κ. Παρτσινέβελος στην ομιλία του είναι διαστρέμματα, κακώσεις μαλακών μορίων, εκχυμώσεις, μυϊκές θλάσεις κ.α. Για τους τραυματισμούς αυτούς πρόσθεσε τις περισσότερες φορές ευθύνεται η ακαταλληλότητα των σχολικών υποδομών, όπως ο μη κατάλληλα διαμορφωμένος προαύλιος χώρος, αλλά και η επιθετικότητα και ο ανταγωνισμός που αναπτύσσουν τα μικρά παιδιά, τα οποία έχουν μειωμένη την αίσθηση του κινδύνου. Σημαντικός παράγοντας για τη μείωση των τραυματισμών υπογράμμισε ο κ. Παρτσινέβελος είναι τα παιδιά να φέρουν κατάλληλη ένδυση και υπόδηση. Επίσης να υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση από στο σχολείο για τη τήρηση των κανόνων, ιδιαίτερα στα ομαδικά αθλήματα. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο