Στις «ανώνυμες» συκοφαντίες του κ. Βλάχου, για τα οικονομικά του Δήμου απαντάμε με πραγματικά στοιχεία

Print Friendly, PDF & Email

Η Δημοτική Παράταξη του κ. Κώστα Βλάχου βρίσκεται σε πανικό. Η δημοσκοπική κατρακύλα της, αλλά κυρίως η αδυναμία της να προσελκύσει ισχυρές υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιό της, την οδηγούν σε κινήσεις απελπισίας.


Γιατί κίνηση απελπισίας αποτελεί η επιλογή του κ. Βλάχου να σύρεται με αντάλλαγμα μερικές δεκάδες ψήφους στην υπεράσπιση των οικονομικών πεπραγμένων της περιόδου Τζανίκου.


Κίνηση απελπισίας και ομολογία πολιτικού αδιεξόδου είναι να αναζητά σωσίβιο σε πρακτικές του παρελθόντος, συκοφαντώντας με ανώνυμες επιστολές και δημοσιεύσεις  τη Διοίκηση Πατούλη για τον τρόπο που διαχειρίσθηκε τα οικονομικά του Δήμου.


Στις ανώνυμες και συκοφαντικές κατηγορίες και πρακτικές της παράταξης Βλάχου, στους ψιθύρους που διακινεί δεξιά κι αριστερά αλλά κι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου με «ραβασάκια» που του δίνουν συγγενικά του πρόσωπα, απαντάμε με αλήθειες για τον τρόπο που διαχειρισθήκαμε τα οικονομικά του Δήμου.1η ΑλήθειαΕίναι ψέματα ότι την περίοδο της Διοίκησης Πατούλη αυξήθηκαν τα Γενικά Έξοδα και τα Έξοδα Λειτουργίας του Δήμου. Η αλήθεια είναι ότι: • Την περίοδο 2003-2006, ο Δήμος λειτουργούσε μέσω των Δημοτικών Επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος που εμφανίζονται μειωμένα τα έξοδα λειτουργίας του. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι από τη μια «έκρυβαν» τα έξοδα από τους ισολογισμούς του Δήμου κι απέφευγαν τους αυστηρότερους ελέγχους του δημόσιου λογιστικού. Κι από την άλλη, «φούσκωναν» τα έξοδα, με αδιαφανείς διαδικασίες, προμήθειες και ρουσφετολογικές προσλήψεις, των διάφορων νομικών προσώπων.

 • Είναι ενδεικτικό ότι στον Δήμο φαίνονταν να απασχολείται το ¼ του συνολικού αριθμού εργαζομένων, ενώ αντίθετα στις 8 Δημοτικές Επιχειρήσεις που υπήρχαν και στον Οργανισμό Εργασίας «κρύβονταν» τα υπόλοιπα ¾. Αντίστοιχα κρύβονταν και οι δαπάνες μισθοδοσίας, το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών, οι διάφορες προμήθειες , κλπ.

 • Η Διοίκηση Πατούλη από το 2007 ως το 2010 ξεκίνησε τη σταδιακή μείωση των Νομικών Προσώπων του Δήμου, με αποτέλεσμα να περάσει το προσωπικό τους, τα έξοδα λειτουργίας και το κόστος των υπηρεσιών στο Δήμο. Γι’ αυτό κι εμφανίζονται αυξημένα τα έξοδα. Όχι γιατί η Διοίκηση Πατούλη ήταν σπάταλη. Αλλά γιατί προχώρησε στον εξορθολογισμό και στη διαφανή λειτουργία του Δήμου.

2η Αλήθεια.


Είναι ψέματα ότι την περίοδο της Διοίκησης Πατούλη αυξήθηκε το προσωπικό του Δήμου. Η αλήθεια είναι ότι: • Την περίοδο 2003-2006 οι προσλήψεις προσωπικού γίνονταν μόνον μέσα από τον Οργανισμό Εργασίας και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.  Στον Δήμο είχε να γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από το 1992. Γι’ αυτό κι εμφανίζονταν μειωμένος ο αριθμός τους σε σχέση με την περίοδο 2007-2010. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι του Δήμου ήταν το 25% του πραγματικού αριθμού εργαζομένων,  γι αυτό και δημιουργείται η ψευδής εικόνα που κάποιοι επικαλούνται

 • Την περίοδο της Διοίκησης Πατούλη πέρασαν στον Δήμο, μετά το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων αλλά και την εφαρμογή του Νόμου Παυλόπουλου,  650 περίπου εργαζόμενοι. Αυτός είναι ο λόγος που εμφανίζεται αυξημένος ο αριθμός τους.

 • Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε ότι την περίοδο 2007-2010 αυξήθηκε ο αριθμός των υπηρεσιών που προσφέραμε στους πολίτες. Αυτό αποδεικνύεται τόσο μέσα από την ανάγνωση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, όσο κι από το πλήθος των νέων δομών και υπηρεσιών που δημιουργήθηκαν (5 νέοι Παιδικοί Σταθμοί, νέες κοινωνικές δομές, κλπ.)

3η Αλήθεια


Είναι ψέματα ότι την περίοδο της Διοίκησης Πατούλη αυξήθηκαν τα Γενικά Έξοδα στην ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε. Η αλήθεια είναι ότι: • Την περίοδο 2007- 2010 εμφανίζονται αυξημένα τα έξοδα γιατί την περίοδο αυτή πληρώσαμε για τους τόκους των δανείων ( αρχικού ύψους 29.200.000 ευρώ) που είχε συνάψει η Διοίκηση Τζανίκου, βάζοντας υποθήκη μάλιστα όλα τα ακίνητα της ΑΘΜΟΝΟΝ, 11.088.000 ευρώ.

 • Αποκρύπτουν, επίσης, οι διακινητές του ψεύδους ότι την περίοδο 2007-2010 τα έσοδα της ΑΘΜΟΝΟΝ από την πώληση ακινήτων ήταν 19.000.000 ευρώ, όταν την περίοδο 2003-2006 ήταν μηδενικά από πωλήσεις. Ποια, λοιπόν, Διοίκηση ήταν αποτελεσματική; Η Διοίκηση Πατούλη των εσόδων ή η Διοίκηση Τζανίκου και Δ. Βλάχου (τελευταίου προέδρου της ΑΘΜΟΝΟΝ το 2006) με τα μηδενικά έσοδα και τα εκατοντάδες χιλιάδες έξοδα;

 • Αποκρύπτει η παράταξη Βλάχου ότι το 2007 η Διοίκηση Πατούλη παρέλαβε επίσης χρέη άνω του 1.000.000 ευρώ από την προηγούμενη Διοίκηση, που έπρεπε να αποπληρώσει άμεσα.  Χρέη όπως η πληρωμή του φόρου μεταβίβασης του ακινήτου της ΕΤΕΒΑ (550.000 ευρώ), τα απλήρωτα κοινόχρηστα των ετών 2004-2006 (300.000 ευρώ), την αποκατάσταση κτιρίων και διαμερισμάτων που παρέμεναν κλειστά από το 2004 ( 100.000 ευρώ), αλλά  και  διάφορα άλλα έξοδα που έπρεπε να γίνουν προκειμένου η Εταιρεία ΑΘΜΟΝΟΝ να μπορέσει να ξεκινήσει να κάνει πωλήσεις.

 • Την περίοδο 2005-2006 τα έξοδα της εταιρείας ήταν από 13 ως 8 φορές μεγαλύτερα σε σχέση με τα έσοδα. Αντίθετα, την περίοδο 2007-2010 η σχέση ανατράπηκε αφού τα έξοδα ήταν λιγότερα από τα έσοδα κατά τα 3/4. Και μάλιστα τα έξοδα αυτά αφορούσαν κυρίως πληρωμή των τόκων των δανείων που είχαν πάρει οι Διοικήσεις Τζανίκου.

4η Αλήθεια


Είναι ψέματα ότι δήθεν η Διοίκηση Πατούλη δεν εισπράττει εκατομμύρια ευρώ που χρωστά στο Δήμο γνωστός Όμιλος. Η αλήθεια είναι ότι: • Η Διοίκηση Πατούλη έχει εισπράξει από τον Όμιλο αυτό 4.000.000 ευρώ από την πώληση μετοχών (της πρώην ΔΗΜΕΠΑΠ) ιδιοκτησίας του Δήμου, που τον υποχρέωσε ουσιαστικά να τις αγοράσει. Και η πώληση αυτή έγινε σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή χρονική συγκυρία για το Δήμο πριν κατρακυλήσει λόγω του γενικότερου οικονομικού κλίματος η αξία των μετοχών αυτών και χάσει ο Δήμος χρήματα.

 • Έχει δεσμεύσει ποσό  του Ομίλου ύψους 10.000.000 ευρώ σε κλειστό λογαριασμό, το οποίο θα εισπραχθεί από τον Δήμο εφόσον τελεσιδικήσουν οι δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν στον φόρο μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας της τότε ΔΗΜΕΠΑΠ. Οι πρώτες αποφάσεις από τα διοικητικά εφετεία είναι ευνοϊκές για τον Δήμο κι αναμένουμε την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών.

 • Ο ίδιος Όμιλος έχει, επίσης, προσφέρει στην πόλη, κατόπιν ενεργειών της Διοίκησης Πατούλη, μια σειρά από έργα όπως η παιδική χαρά δίπλα στο Εμπορικό Κέντρο MALL παλαιότερα, 4 νέα λεωφορεία για τη Δημοτική Συγκοινωνία και πρόσφατα χρηματοδότησε την κατασκευή του Πάρκου Γειτονιάς και του μεγαλύτερου skate park της Αττικής, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου, επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδος.

 • Από τα παραπάνω καταλαβαίνει εύλογα κάθε πολίτης ότι η Διοίκηση Πατούλη λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της πόλης. Και εισπράττει αυτά που μας οφείλοντα, αλλά και υλοποιεί έργα, με χορηγίες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου.

5η ΑλήθειαΚανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει όσα πέτυχε η Διοίκηση Πατούλη από το 2007 μέχρι σήμερα όσον αφορά στα οικονομικά.
Η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που: • Απέτρεψε την οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία του Δήμου Αμαρουσίου.

 • Διεκδίκησε και εξασφάλισε από την Πολιτεία πάνω από 50.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων και την αποπληρωμή χρεών του παρελθόντος.

 • Μείωσε 20% τα δημοτικά τέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

 • Θεσμοθέτησε παρά τις ενστάσεις και προσφυγές στελεχών της Αντιπολίτευσης, απαλλαγές και μειώσεις στην καταβολή ανταποδοτικών τελών για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

 • Μείωσε το συνολικό χρέος του Δήμου.

 • Αποπλήρωσε έναν πίνακα οφειλών προς τρίτους, που κληρονόμησε από τη διοίκηση του παρελόντος, άνω των 60.000.000 ευρώ.

 • Επαναδιαπραγματεύτηκε και μείωσε το ύψος της συνολικής δανειακής επιβάρυνσης του Δήμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο