Στήριξη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 142KB||download file .jpg 158KB|


 
Δυναμικό παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους.
|download file .jpg 131KB|
 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλο, στον οποίο εξέθεσε ως κυρίαρχα αιτήματα για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τη Δημόσια χρηματοδότησή του και μονιμοποίηση των εργαζομένων σε αυτό.
|download file .jpg 91KB|Στιγμιότυπο από την πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι».
|download file .jpg 132KB|


Δημόσια χρηματοδότηση του προγράμματος και μονιμοποίηση των εργαζομένων, τα κυρίαρχα αιτήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών


Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους, τη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, στην πλατεία Συντάγματος.


Από την κρίσιμη για το μέλλον των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έλαμψαν δια της απουσίας τους τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΠΕΔΑ.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης μαζί με εκπροσώπους των εργαζομένων συνομίλησε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Ξηρό, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη στήριξή του προς τους εργαζόμενους.
Η συμπαράσταση αυτή εκφράστηκε και με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο δηλώνεται ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προσφέροντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια.»  
 
Ο κ. Πατούλης έθεσε στον κ. Ξηρό δύο κυρίαρχα αιτήματα:
Πρώτον, να συνεχίσει το πρόγραμμα και τα επόμενα χρόνια με χρηματοδότηση από το κράτος, καθώς είναι το μοναδικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μοναχικά και ανήμπορα άτομα. Και να συνεχίσει να εφαρμόζεται για όλους όπως στο παρελθόν και όχι όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια που δικαιούχοι του προγράμματος είναι μόνο όσοι έχουν άνεργο μέλος στην οικογένεια.
Δεύτερον, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, καθώς έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα, προκειμένου να καταστήσουν το κοινωνικό αυτό πρόγραμμα επιτυχημένο, γνωρίζουν τις ανάγκες των δικαιούχων και αφουγκράζονται τα προβλήματά τους.


Στο περιθώριο της συγκέντρωσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συναντήθηκε και εξέθεσε τις θέσεις του και στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος βρισκόταν σε σύσκεψη με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη για το ίδιο θέμα.


Μετά το πέρας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε:
«Ο Δήμος Αμαρουσίου και εγώ προσωπικά στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τη συνέχιση του προγράμματος αποκλειστικά με δημόσιους πόρους και να αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία του.  Δικαιούχοι να είναι όλα τα μοναχικά και ανήμπορα άτομα και όχι μόνο όσα έχουν άνεργο μέλος στην οικογένεια, γιατί έτσι αναιρείται η ουσία του προγράμματος.
Επίσης να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο