Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ.  Πατούλης , Δήμαρχος Αμαρουσίου: Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλη μισθολογική ισοπέδωση. Στο Δήμο Αμαρουσίου και τους φορείς του δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος 


Με πρωτοβουλία της Διοίκησης και του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση του την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011, προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος στήριξης του αγώνα των εργαζομένων, καταδίκης της εφαρμοζόμενης εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης , ενώ τονίστηκε κατηγορηματικά ότι δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος ούτε στο Δήμο Αμαρουσίου, ούτε στους φορείς του.


Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την παράταξη της πλειοψηφίας «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ», το συνδυασμό «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ», και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ζαπαντιώτη από την παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». Δεν ψηφίστηκε από τα λοιπούς Δημοτικούς Συμβούλους της παραπάνω παράταξης και από τους Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» και «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ».


Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, αντιλαμβανόμενο τη δυσχερή θέση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. , αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, εξαιτίας των συνεπειών της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής , καθ’ υπόδειξη της τρόικας και των δανειστών μας

Καταγγέλλει:  • Τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων με πρόσχημα την εφαρμογή του Καλλικράτη.

  • Την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση σε βάρος όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα σε βάρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

  • Τη διαρκή μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων με τις άδικες οριζόντιες περικοπές μισθών. 

  • Την απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από πλευράς Δήμου που μας αφαιρεί τη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής σε αυτή τη δύσκολη για χιλιάδες συμπολίτες μας συγκυρία, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τη στήριξη μας.

Δηλώνει:   • Ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι Ο.Τ.Α. το όχημα για την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και την εφαρμογή προγραμμάτων εργασιακής εφεδρείας. Το ψήφισμα της πλειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 18ης Οκτωβρίου 2011 καθιστά σαφή την πρόθεση μας να μην επιτρέψουμε την επιβολή συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα στους Ο.Τ.Α.

  • Ότι στο Δήμο Αμαρουσίου δεν περισσεύουν εργαζόμενοι

  • Ότι αρνούμαστε να κάνουμε εκπτώσεις στην παροχή και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους συμπολίτες μας.

  • Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις τακτικές εκβιασμού και εκφοβισμού των εργαζομένων.

Με ενότητα και αποφασιστικότητα:  • Στηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων  στο Δήμο Αμαρουσίου αλλά και στους άλλους Ο.Τ.Α. , κόντρα στη λογική των ελαστικών σχέσεων εργασίας , της οριζόντιας περικοπής  μισθών, τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου.  

  • Τονίζουμε κατηγορηματικά και επανειλημμένα ότι δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος, ούτε στο Δήμο μας, ούτε στους φορείς του.

Μετάβαση στο περιεχόμενο