Στήριξη και συμπαράσταση προς τους άπορους και ασθενείς έγκλειστους στις φυλακές από το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Σε ασθενείς και απόρους του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού προσέφερε ο Δήμος Αμαρουσίου, μέσω της Χριστιανικής Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών, τσιγάρα και τηλεκάρτες ως μία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στη δύσκολη για εκείνους περίοδο της ζωή τους.


Η Διευθύντρια του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού κα Ευθυμία Τιλσίζογλου σε ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για τη συμπαράσταση στο έργο του νοσοκομείου σημειώνει:
« Στο νοσοκομείο Κρατουμένων νοσηλεύονται ασθενείς κρατούμενοι από όλες τις φυλακές της χώρας μεταξύ των οποίων καρκινοπαθείς, αιμοκαθαιρόμενοι καρδιοπαθείς, φορείς AIDS κ.α πολλοί εκ των οποίων πέραν της κράτησης και των προβλημάτων της υγείας τους έχουν να αντιμετωπίσουν και την πλήρη εγκατάλειψη από τους οικείους τους, η οποία συνεπάγεται και την αδυναμία κάλυψης καθημερινών αναγκών τους όπως τσιγάρα, τηλεκάρτες είδη ένδυσης κ.τ.λ.
Στις προαναφερθείσες περιπτώσεις όπως και αυτές των αλλοδαπών κρατουμένων, την οικονομική και υλική στήριξη αναλαμβάνει η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσκομείου μέσω του Φιλόπτωχου Ταμείου και της Αποθήκης Απόρων αντίστοιχα. Η ενίσχυση τόσο του Φιλόπτωχου Ταμείου όσο και της Αποθήκης στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε προσφορές φιλανθρωπικών συλλόγων και σωματείων ενοριών και μεμονωμένων πολιτών. Ως εκ τούτου η οποιαδήποτε υλική και οικονομική ενίσχυση είναι πολύτιμή για εμάς, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στην κάλυψη υλικών και οικονομικών αναγκών των απόρων ασθενών κρατουμένων του νοσοκομείου μας, προσφέροντας τους έτσι μια μικρή ανακούφιση κατά τη δύσκολη περίοδο της κράτησης τους.»       


Επίσης, σε μία προσπάθεια ηθικής και ψυχικής στήριξης, ο Δήμος Αμαρουσίου προσέφερε είδη ρουχισμού στις έγκλειστες γυναίκες στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού.
Ο Διευθυντής κ. Π. Δουλάμης εκφράζει μέσω επιστολής τις θερμότατες ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και αναφέρει:
« Θα θέλαμε να τονίσουμε την σπουδαιότητα της πράξης σας με την οποία γεμίζετε με ευχάριστα συναισθήματα τους απόρους κρατουμένους μας άντρες και γυναίκες γιατί αφενός καλύπτονται στοιχειώδεις ανάγκες τους και αφετέρου τους τονώνετε αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν ανιδιοτελή αισθήματα και δραστηριοποιούνται έμπρακτα για συνανθρώπους που βρίσκονται στο «κοινωνικό περιθώριο».

Μετάβαση στο περιεχόμενο