Στην τιμητική βραδιά στο διεθνή Έλληνα ηθοποιό Σπύρο Φωκά που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου παρέστη ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τον Σπύρο Φωκά.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στο Σπύρο Φωκά.Ο Σπύρος Φωκάς, σε συμβολική υπόκλιση προς το ακροατήριο για την τιμητική βραδιά.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Ν. Πέππα, τον ηθοποιό Σπ. Φωκά, και τη μέλλουσα σύζυγό του Λ. Παναγιωτοπούλου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, τον ηθοποιό Σπύρο Φωκά, με τη σύντροφό του Λίλιαν Παναγιωτοπούλου, και το θεατρικό συγγραφέα Στέφανο Κακαβούλη.Οι σκηνοθέτες Δ. Κολλάτος, Γ. Σκαλενάκης, Ν. Ζερβός, και η κριτικός θεάτρου Ρ. Σώκου, ήταν οι ομιλητές της βραδιάς.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, τον ηθοποιό Σπύρο Φωκά, και τους ομιλητές της βραδιάς, σκηνοθέτες Δ. Κολλάτο, Γ. Σκαλενάκη, Ν. Ζερβό, και την κριτικό θεάτρου Ρ. Σώκου.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση με συντονιστή το θεατρικό συγγραφέα Στέφανο Κακαβούλη.


 


Μια ξεχωριστή βραδιά-αφιέρωμα στην πολύχρονη κινηματογραφική διαδρομή του Σπύρου Φωκά διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Στην εκδήλωση προς τιμήν του διεθνούς Έλληνα ηθοποιού παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, καταξιωμένοι εκπρόσωποι από το χώρο του κινηματογράφου και των τεχνών όπως, επίσης, πλήθος κόσμου και θαυμαστών του ηθοποιού.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, υποδεχόμενος τον ηθοποιό στο Μαρούσι ανέφερε: «είναι τιμή για την πόλη να φιλοξενεί απόψε το Σπύρο Φωκά και μέσα από το συγκεκριμένο αφιέρωμα να φωτίζεται η μεγαλειώδης κινηματογραφική διαδρομή του», σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου αγαπά τον πολιτισμό, για αυτό και σταθερά στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει σημαντικές πολιτιστικές πρωτοβουλίες αλλά και να τιμά τους ανθρώπους εκείνους που έχουν προσφέρει και προσφέρουν στον πολιτισμό.


Με την ευκαιρία του αφιερώματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, προσέφερε στον Έλληνα διεθνή ηθοποιό τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην υποκριτική τέχνη. Ο ηθοποιός ανταπέδωσε την τιμή και την αγάπη του κοινού με μία μεγαλοπρεπή υπόκλιση.


Στη διάρκεια της βραδιάς που συντόνισε ο θεατρικός συγγραφέας Στέφανος Κακαβούλης, παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις περισσότερες από 80 ταινίες όπου έχει συμμετάσχει ο ηθοποιός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Στο πάνελ της εκδήλωσης, οι σκηνοθέτες Δημήτρης Κολλάτος, Γιώργος Σκαλενάκης, Νίκος Ζερβός, και η κριτικός θεάτρου Ροζίτα Σώκου, σκιαγράφησαν το προφίλ του ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου με τη διεθνή σταδιοδρομία στο Χόλυγουντ και στην Ιταλία, ενώ μετέφεραν στο ακροατήριο ιστορίες από τα παρασκήνια από τη γνωριμία και συναναστροφή τους με τον ηθοποιό. Για τον Σπύρο Φωκά μίλησε, επίσης, ο ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος.


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μία σύντομη παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Κακαβούλη, «Παιδιά του πατρός» που ως ομώνυμη θεατρική παράσταση προσεχώς θα κάνει πρεμιέρα με πρωταγωνιστή το Σπύρο Φωκά.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, ο ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος, η σύντροφος του ηθοποιού Λίλιαν Παναγιωτοπούλου, εκπρόσωποι από το χώρο του θεάματος, και ευρύτερα τον καλλιτεχνικό χώρο.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο