Στην τελετή έναρξης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου, και τη σύζυγό του Μαρίνα.
|download file .jpg 87 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα μαζί με αθλήτρια των Special Olympics.
|download file .jpg 81 Kb|


Μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε με τη δύση του ήλιου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
|download file .jpg 82 Kb|


Στην τελετή έναρξης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 στο Παναθηναϊκό Στάδιο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συμμετέχοντας στο καλωσόρισμα των αθλητών και των μελών της παγκόσμιας οικογένειας των Special Olympics, που από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου θα φιλοξενούνται στη χώρα μας.

Η βραδιά ξεκίνησε με την είσοδο της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και του αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στο στάδιο συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου, και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Timothy P. Shriver.

Την έναρξη των Αγώνων των «νικητών της ζωής από όλον τον κόσμο» κήρυξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλιας, παρουσία του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, και εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης.

Ακολούθησε η παρέλαση των 7.500 αθλητών από τις 183 χώρες και 2.500 προπονητών και κριτών που αποθεώθηκαν από τους θεατές.

Τιμή αποδόθηκε, επίσης, στη μνήμη και στην προσφορά της ιδρύτριας των Special Olympics, Eunice Kennedy Shriver. Συγκινητική ήταν για τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Special Olympics, Timothy Shriver, η στιγμή της προβολής του βίντεο με εικόνες από τη ζωή της μητέρας του. Στην ομιλία του ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τη φιλοξενία των Αγώνων σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τόνισε πως οι αθλητές των Special Olympics δεν θα ξεχάσουν τους Αγώνες στην Ελλάδα και δεν θα χάσουν ποτέ την πίστη τους στους Έλληνες, που είναι ικανοί να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες.

Τη βραδιά παρουσίαζε η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μαρία Μενούνος, που μίλησε στα ελληνικά και στα αγγλικά, δίνοντας το λόγο σε αθλητές και αθλήτριες Special Olympics για να καταθέσουν την εμπειρία τους.

Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με το άναμμα του βωμού και τον Ύμνο των Αγώνων.

Της τελετής είχε προηγηθεί εκδήλωση για το καλωσόρισμα όλων των αθλητών, των προπονητών και των οικογενειών τους αλλά και υψηλών προσκεκλημένων, όπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρίνα, είχε επαφές με επισήμους, αθλητές και εθελοντές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο