Στην πυρόσβεση φωτιάς που προξένησαν κουκολοφόροι στις αποθήκες της εταιρίας Sprider Stores στην Ανθούσα συμμετέχει ο Σ.Π.Α.Π

Print Friendly, PDF & Email


Στην επιχείρηση για την κατάσβεση μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα στις γενικές αποθήκες της εταιρίας Sprider Stores στην Ανθούσα, συμμετέχει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π). Τη φωτιά που έχει πολλαπλά μέτωπα προκάλεσαν κουκουλοφόροι ταραξίες σε συνέχεια των έκτροπων που σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας σε αντίδραση στην ψήφιση του νέου μνημονίου.


Βάσει μαρτυρίας, οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν πολλαπλές εστίες φωτιάς με κυριότερες αυτή στη δεξαμενή πετρελαίου και στο χώρο με τις ηλεκτρογεννήτριες και το σύστημα πυρανίχνευσης. Από τη φωτιά έχει καταστραφεί ολοσχερώς το κτίριο, υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ.


Κατά τη διαφυγή τους οι κουκουλοφόροι χτύπησαν και έδεσαν το φύλακα του χώρου. Ο άνδρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ.


Εκτός από τον Σ.Π.Α.Π, στις προσπάθειες για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία –6ος, 9ος και 12ος Πυροσβεστικοί Σταθμοί, Πυροσβεστικοί Σταθμοί Νέας Μάκρης και Μαρκόπουλου-οχήματα των Δήμων Διονύσου, Ραφήνας – Πικερμίου, Παλλήνης, Βριλησσίων, το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Ασφάλεια, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Σήμανση.


Ο Σ.Π.Α.Π παραμένει στο σημείο καθώς η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο λόγων των συνεχών αναζωπυρώσεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο