Στην πρεμιέρα του 12ου Φεστιβάλ «Σπαθάρεια 2011» παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων

Print Friendly, PDF & Email


 
Την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Πολυτεχνίτης» παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι στον κατάμεστο από κόσμο χώρο του δημοτικού κινηματογράφου «Μίμης Φωτόπουλος» αμέσως μετά την κήρυξη της έναρξης του φεστιβάλ.
|download file .jpg 135 KB|

 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ κηρύσσει την έναρξη του 12ου φεστιβάλ «Σπαθάρεια».
|download file .jpg 146 KB|

 
Στην εκδήλωση για την έναρξη του φεστιβάλ «Σπαθάρεια 2011» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα και το γιο τους Αλέξανδρο.
|download file .jpg 146 KB|


Την έναρξη των εκδηλώσεων «Σπαθάρεια 2011» στο δημοτικό κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος» κήρυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρακολουθώντας μαζί με την οικογένειά του και πλήθος μικρών και μεγάλων φίλων της τέχνης του θεάτρου σκιών, την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Πολυτεχνίτης» που άνοιξε και την αυλαία του φετινού φεστιβάλ.


Αφού καλωσόρισε όλους τους φίλους του Καραγκιόζη που τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά, ο Γιώργος Πατούλης, κηρύσσοντας την έναρξη του 12ου φεστιβάλ θεάτρου σκιών, αναφέρθηκε στην εμβληματική αυτή μορφή της ελληνικής λαϊκής παράδοσης αλλά και στον πατέρα της τέχνης του θεάτρου σκιών Ευγένιο Σπαθάρη.


«Επίκαιρη όσο ποτέ η μορφή του Καραγκιόζη, του ιδανικού τύπου του φτωχού, καλοκάγαθου και ευφυούς Έλληνα που αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις περιπέτειές του με αυτοσαρκασμό και χιούμορ, θα συνεχίσει να μας διδάσκει και να μας διασκεδάζει με τα καμώματα και τα παθήματά του. Σήμερα περισσότερο ίσως από ποτέ έχουμε ανάγκη το γέλιο, την ελπίδα και την αισιοδοξία. Έχουμε ανάγκη το πείσμα και τη δύναμη με την οποία αντιστέκονται οι ήρωες του Καραγκιόζη προσπαθώντας να διασώσουν την αξιοπρέπεια και τον αυθορμητισμό τους» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου παραλληλίζοντας τη σημερινή εποχή με τη του διαχρονική φιγούρα του Καραγκιόζη.


Στη βραδιά πρεμιέρας του φετινού φεστιβάλ, τον Καραγκιόζη σε ρόλο πολυτεχνίτη, την παράσταση που παρουσίασε ο Τάσος Κώνστας με τη φωνή του Ευγένιου Σπαθάρη να τη συνοδεύει στο αφηγηματικό της μέρος, καταχειροκρότησε το ενθουσιώδες ακροατήριο.


Εκτός από το Δήμαρχο, παρόντες ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, η υπεύθυνη για την εποπτεία και το συντονισμό των θεμάτων που αφορούν στα μουσεία του Δήμου Ελένη Καλαντζάκη Λέκκα, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σμυρνής.


Παραστάσεις ανέβηκαν και κατά τις επόμενες ημέρες. Για ένα τριήμερο, στον όμορφο χώρο του δημοτικού κινηματογράφου που φιλοξένησε το φετινό φεστιβάλ θεάτρου σκιών λόγω της επικείμενης μετεγκατάστασης του μουσείου, οι συνεργάτες και μαθητές του Ευγένιου Σπαθάρη, χάρισαν αξέχαστες στιγμές γέλιου στους λάτρεις του Καραγκιόζη και της παρέας του.Μετάβαση στο περιεχόμενο