Με κατοίκους της γειτονιάς του Νέου Τέρματος Αμαρουσίου, συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, σε συγκέντρωση που διοργανώθηκε στην περιοχή.
Ο κ. Πατούλης συζήτησε με τους κατοίκους για θέματα και προβλήματα της περιοχής τους, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα όσα έγιναν στο Νέο Τέρμα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ψαλιδίου μέχρι σήμερα, τα 3,5 προηγούμενα χρόνια, που είναι:
1. Έργα οδοποιίας, διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις επί των οδών : Στρ. Λέκκα, Κρήτης, Λ. Κατσώνη, Ναυαρίνου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αυτ. Ηρακλείου, Δωδεκανήσου, Αθ. Διάκου, Γρηγορίου Ε, Ναούσης. Ρέας, Ψαρών, Λακωνίας, Πέλικα, Εγνατίας, Κυρίλλου, Χαράς,, Κορίνθου, ʼργους, Κούσουλα, Καλλέργη, Μυστρά, Ο.Τ. 1053, Κορώνης, Εκάβης, Ηλιάκη, Φθιώτιδος, Λιούτα, Μεθώνης, Ε. Μίλερ. 2. Κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στην οδό Αυτ. Ηρακλείου ( από Περικλέους μέχρι Θεμιστοκλέους, στις οδούς Δέγλερη, ʼργους και Λακωνίας, ενώ ολοκληρώθηκε η κατασκευή αγωγού ακαθάρτων σε τμήματα των δρόμων: Κυρίλλου, Χαράς, Λακωνίας. 3. Σύνδεση δεκάδων νοικοκυριών με το δίκτυο αποχέτευσης. 4. Αναβάθμιση της πλατείας Δωδεκανήσου, καθώς και το γήπεδο 5Χ5 στο νότιο τμήμα της. 5. Ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης επί των οδών: Ναυαρίνου, Σπετσών, Ύδρας, Γρηγορίου Ε, Μεσολογγίου, Στρ. Λέκκα , Έλλης, Αυτ. Ηρακλείου, Δωδεκανήσου, Δωδεκανήσου και Γρηγορίου Ε, Διασταύρωση Μεσολογγίου Δραγούμη Θεμιστοκλέους, Αθ. Διάκου, Πατρ. Φωτίου, Παν. Τσαλδάρη, Δεληγιάννη, Κρήτης, Φ. Εταιρίας, Κυρίλλου, Λάσκαρη, Λακωνίας, Κω, Χάλκης, Φιλίππου Β, Ζ. Πηγής, Χαλκιδικής, Πάρκο Τσούμπα, Μ. Ανδρόνικου. 6. Νέες πινακίδες οδοσήμανσης. 7. Νέα παιδική χαρά στο Ψαλίδι, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Δήμου, σε μία έκταση 4,5 στρεμμάτων επί της οδού Α. Παπανδρέου. 8. Ύστερα από διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής, εκπονήθηκε ολοκληρωμένη μελέτη και εφαρμόσαμε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. 9. Εκπονήθηκε μελέτη και προωθείται μέσα από δημόσια διαβούλευση μόνιμη λύση, σε συνεργασία με το Δήμο Πεύκης, για το κυκλοφοριακό της Βύρωνος. 10. Μελετάται την εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Ψαλίδι, που θα προβλέπει δωρεάν στάθμευση για τους κατοίκους. 11. Απομακρύνθηκαν παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή του Ψαλιδίου. 12. Σε συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής, ενισχύθηκε το πράσινο. 13. Προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της άδειας χρήσης του κληροδοτήματος Χαϊμαντά, ώστε στο χώρο αυτό να δημιουργηθεί ένας νέος βρεφονηπιακός σταθμός, ΚΑΠΗ και Κέντρο Νεότητας. 14. Ανακατασκευάστηκε η αυλή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.
Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι «καταφέραμε παρά τις δύσκολες συγκυρίες υπό τις οποίες αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, με την κληρονομιά των χρεών της προηγούμενης διοίκησης, αλλά και την παγκόσμια οικονομική κρίση, να πάμε το Μαρούσι μπροστά. Τα έργα που γίνονται σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου, στηρίζονται σε δημοτικούς πόρους αλλά και σε χρήματα που διεκδικήσαμε από την Κεντρική Εξουσία, χωρίς να επιβαρύνουμε με ούτε ένα επιπλέον ευρώ τους συμπολίτες μας. Κι αυτό γιατί εδώ και 3 χρόνια δεν έχουμε αυξήσει ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη, ενώ έχουν απαλλαγεί από την καταβολή τους οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία και οι πολύτεκνοι. Επίσης, αποφασίσαμε μείωση 50% στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες», ενώ κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι «Οι Δήμοι όπως διαμορφώνονται από το Σχέδιο Καλλικράτη, χρειάζονται στο τιμόνι τους έμπειρους ανθρώπους, που γνωρίζουν τα προβλήματα των δήμων και τους τρόπους επίλυσής τους. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για την πόλη μας και δεν έχουμε την πολυτέλεια των πειραματισμών».