Στην παρουσίαση του βιβλίου του Επίτιμου Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Γρ. Δεμέστιχα, «Ελληνική Εθνική Στρατηγική» και της επανέκδοσης του βιβλίου για το Μακεδονομάχο Ναύαρχο Ι. Δεμέστιχα, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του στην παρουσίαση του βιβλίου.Ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος – συγγραφέας του βιβλίου Γρ. Δεμέστιχας, μιλώντας για το βιβλίο του στην εκδήλωση.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, και το δημοτικό σύμβουλο Στ. Τσιπουράκη, ανάμεσα στο ακροατήριο της εκδήλωσης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους ομιλητές της εκδήλωσης, από αριστερά: Μ. Ισμαηλάκος, Σ. Καργάκος, Γρ. Δεμέστιχας, Ι. Σχοινάς.


Στην βραδιά που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου για την παρουσίαση του βιβλίου του Επίτιμου Αρχηγού Στόλου, Αντιναυάρχου Γρηγόρη Δεμέστιχα, με τίτλο: «Ελληνική Εθνική Στρατηγική» και την παρουσίαση του επανεκδοθέντος βιβλίου του Ιωάννη Ν. Δεμέστιχα με τίτλο: «Ο Μακεδονομάχος Ναύαρχος Ιωάννης Ν. Δεμέστιχας (1882-1960)» που προλόγισε ο συγγραφέας, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με πλήθος Μαρουσιωτών.


Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, καλωσόρισε τους ομιλητές στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με κεντρικό πρόσωπο έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει τη διαδρομή του με τη στρατιωτική ιστορία της πατρίδας μας και «μία εκδήλωση που ανακαλεί στη μνήμη μας γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας μας και πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, όπως ήταν ο Ναύαρχος Ιωάννης Ν. Δεμέστιχας, ο Μανιάτης Μακεδονομάχος Καπετάν Νικηφόρος, όπως ήταν το πολεμικό του ψευδώνυμο, με το οποίο έμεινε γνωστός και στο Μαρούσι όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του».


Για το βιβλίο του Αντιναυάρχου Γρηγόρη Δεμέστιχα, όπου ο συγγραφέας μέσα από την προσωπική του τοποθέτηση επιχειρεί να αποτυπώσει ρεαλιστικά την ουσία στην ελληνικής εθνικής στρατηγικής, μίλησαν ο ιστορικός συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, ο Αντιναύαρχος Μιχαήλ Ισμαηλάκος, και ο εκδότης Ιωάννης Σχοινάς. Ο συγγραφέας Γρ. Δεμέστιχας, στο βιβλίο του εστιάζει στην εθνική στρατηγική που, όπως επεσήμανε, στη χώρα μας δεν υπάρχει ακόμα εκφρασμένη σε ολοκληρωμένο και ξεκάθαρο πλαίσιο ως θα όφειλε προκειμένου η πολιτική της χώρας να μπορεί να εκφράζεται μέσα σε ένα εθνικό πλαίσιο.


Στην έκδοση αυτή, η ιδέα για την οποία γεννήθηκε το 1996 λίγο μετά τα δραματικά γεγονότα στα Ίμια, ο συγγραφέας καταθέτει τις σκέψεις και προσωπικές απόψεις για τη διατύπωση Ελληνικής Εθνικής Στρατηγικής αλλά και προτάσεις για τη διαχείριση σοβαρών εθνικών θεμάτων.


Χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους του ιερού κλήρου που ήταν παρόντες στη βραδιά, πραγματοποίησε και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου πατήρ Νικόλαος Τζίβας.


Στη συνέχεια ο ο Γρ. Δεμέστιχας, που έχει προλογίσει την επανέκδοση του βιβλίου «Ο Μακεδονομάχος Ναύαρχος Ιωάννης Ν. Δεμέστιχας (1882-1960)», μίλησε για τον Ιωάννη Δεμέστιχα, Μακεδονομάχο συμπολεμιστή του Καπετάν ʼγρα στον Αγώνα και ένας από τους πολλούς Μανιάτες που συμμετείχαν εθελοντικά στην πρωτοπορία του Μακεδονικού Αγώνα.


Παρόντες στη βραδιά παρουσίασης ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Τσιπουράκης, εκπρόσωποι του ιερού κλήρου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο