Στην παρουσίαση του βιβλίου της ιατρού Σαρόγλου – Τσάκου « ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΠΛΩ» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΠΛΩ». Στο πάνελ ο Καθηγητής Παθολογίας του Παν/μιου Αθηνών Γ. Δάικος, η Τζ. Χαρλαύτη Καθηγήτρια Ναυτιλιακής Ιστορίας στο Ιόνιο Παν/μιο, ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Γ. Βλάχος και η ιατρός, συγγραφέας του βιβλίου Ειρ. Σαρόγλου – Τσάκου.
|download file .jpg 108KB|


Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της ιατρού καρδιολόγου – παθολόγου κας Ειρήνης Σαρόγλου – Τσάκου με τίτλο «ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΠΛΩ», στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου «Μακεδονία» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης.


Το βιβλίο αποτελεί ένα ακόμη εξαιρετικό πόνημα της ιατρού, στο οποίο συμπυκνώνεται η πλουσιότατη εμπειρία της, που αποκτήθηκε μέσα από την αδιάλειπτη και μακρόχρονη ενασχόληση της με την υγεία των Ελλήνων ναυτικών.


Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη βαθιά εκτίμησή του στο έργο της κας Σαρόγλου – Τσάκου, η οποία με την διττή ιδιότητα, της ιατρού και της συζύγου ναυτικού ξεδιπλώνει στο όγδοο κατά σειρά βιβλίο της, με επιστημονικό, διεισδυτικό, και απόλυτα εύληπτο τρόπο ένα πανόραμα στοιχείων, απτών παραδειγμάτων και ιατρικών περιστατικών από την πρώιμη εποχή των αδάμαστων ναυτικών του Κυκλαδικού και Μινωικού Πολιτισμού έως τη σύγχρονη εποχή των υπερδεξαμενοπλοίων.  
 Εμπλουτίζει τη σύγχρονη ιατρική και ναυτική βιβλιογραφία με νέα πολύτιμα και λησμονημένα στοιχεία, εστιάζοντας σε μία παραμελημένη και ξεχασμένη διάσταση της ναυτικής ιστορίας. Αυτή που στο επίκεντρό της έχει τον άνθρωπο, τον ναυτικό, αντιμέτωπο με τη μοναξιά, την κακή διατροφή, τις προκλήσεις των λιμανιών τις ασθένειες, την αγωνία, τον ίδιο το θάνατο.                 


Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η κα Τζελίνα Χαρλαύτη Καθηγήτρια Ναυτιλιακής Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το βιβλίο παρουσίασαν ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Δάικος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) κ. Γιώργος Ανωμερίτης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Π.Ε.Ν) κ. Γεώργιος Βλάχος. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο