Στην παρουσίαση του βιβλίου «Τα Δάκρυα των αστεριών» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, μετον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων Χ. Τεντόμα, τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών Γ. Καστρινάκη, και τη σύζυγό του Μ. Μαυρεδάκη, καθηγήτρια του 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, μετον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων Χ. Τεντόμα, τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών Γ. Καστρινάκη, και τη συγγραφέα του βιβλίου Σ. Σωτηριάδου


Στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Τα Δάκρυα των αστεριών» της Σουζάνας Σωτηριάδου, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, εξαίροντας τον επικεφαλής του Γιώργο Καστρινάκη, με τον οποίον έχουν συμπορευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν στη διεκδίκηση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών ασθενών.


Ο κ. Πατούλης, κάλεσε, επίσης, τους συμπολίτες μας να συναισθανθούν το πρόβλημα πολλών συνανθρώπων μας, και να τους προσφέρουν το δώρο της «ζωής» συμμετέχοντας σε προγράμματα εθελοντικής αιμοδοσίας ή δωρεάς οργάνων.


Στις σελίδες του βιβλίου μέσα από τα βιώματα του κεντρικού ήρωα περιγράφονται η περιπέτεια των νεφροπαθών όπως και μία σειρά από καίρια κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα. Εκτενής αναφορά γίνεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τη σημερινή εποχή στη χώρα μας όπου διάφορες δομές σε ρόλο στυλοβάτη του κοινωνικού ιστού αναλαμβάνουν δράση για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.


Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών και Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Καστρινάκης, ο οποίος αναφερόμενος στα μηνύματα για τον αγώνα ζωής των νεφροπαθών που μεταφέρει το βιβλίο, μίλησε για την ανάγκη να στραφούμε με πραγματικό ενδιαφέρον προς τους χρόνια πάσχοντες νεφροπαθείς ασθενείς.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, η συγγραφέας Σουζάνα Σωτηριάδου, η εκδότρια Σίσυ Καπλάνη, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, φίλοι και μέλη του Συλλόγου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο