Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η κοινωνία στο απόσπασμα, Τρίτο Μνημόνιο: Η βίαιη εσωτερική υποτίμηση» του Α. Μητρόπουλου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Διοικητή του Π.Φ.Σ. Θ. Αμπατζόγλου, και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ανάμεσα στο ακροατήριο, κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του εργατολόγου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον εκδότη της Real News Ν. Χατζηνικολάου.


Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του εργατολόγου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου με τίτλο: «Η Κοινωνία στο Απόσπασμα. Τρίτο μνημόνιο: Η βίαιη εσωτερική υποτίμηση» που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα σε εκπροσώπους από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και δημοσιογραφικό χώρο.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, αντάλλαξε απόψεις με τους συμπαρισταμένους στην εκδήλωση ακαδημαϊκούς και πολιτικούς εκπροσώπους για τη νέα διαμορφούμενη από το μνημόνιο πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.


Αναφερόμενος στο νέο του βιβλίο και στα όσα αυτό πραγματεύεται, ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για μία συνολική αποτίμηση του σκηνικού που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. «Το τρίτο Μνημόνιο ψηφίστηκε σε ένα άρθρο, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής ευπρέπειας και κοινοβουλευτικής τάξης. Το έθνος μπαίνει σε νέες περιπέτειες καθώς οι ένοχοι της κρίσης τιμωρούν καθημερινά τους αθώους πολίτες. Η πατρίδα καταρρέει και όλοι μάς φοβίζουν για τα επερχόμενα νέα δεινά σε περίπτωση απόρριψης του ολέθριου προγράμματος. Επομένως, αμέσως αναστροφή, αλλαγή πορείας. αντίσταση, αυτοπροσδιορισμός, επανασυγκρότηση» ανέφερε ο συγγραφέας του βιβλίου.


Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνισε ο εκδότης της εφημερίδας Real News Νίκος Χατζηνικολάου.


Για το βιβλίο του Αλέξη Μητρόπουλου μίλησαν, επίσης, ο Καθηγητής Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Νίκος Κοτζιάς, και ο Συνταγματολόγος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης Γιώργος Κατρούγκαλος.


Μεταξύ άλλων, το «παρών» στην παρουσίαση έδωσαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Τσουκαλάς, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου  Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εκπρόσωποι από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο