Στην παράδοση των Κινητών Μονάδων Υγείας και του Μαγνητικού Τομογράφου του Ιδρύματος Νιάρχος στην ΑΕΜΥ, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και τον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη, κατά την παράδοση των Κινητών Μονάδων Υγείας και του Μαγνητικού Τομογράφου, ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην ΑΕΜΥ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια.


Στην παράδοση της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) με 2 κινητές Μονάδες Υγείας και με τον πιο υπερσύγχρονο ελληνικό Μαγνητικό Τομογράφο, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και τ. Πρόεδρος της ΑΕΜΥ κος Γιώργος Πατούλης.
Οι κινητές μονάδες υγείας και ο μαγνητικός τομογράφος θα χρησιμοποιηθούν σε νησιωτικές, ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που διοργανώνει η ΑΕΜΥ, το οποίο θα παρέχει αξιόπιστες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, προσβάσιμες στους κατοίκους όλης της χώρας.


«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή που θα συμβάλλει καθοριστικά στον προσυμπτωματικό έλεγχο και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όλων των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας. Προσωπικά, ως τέως πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε., νιώθω υπερήφανος που μέσα από τη διοίκησή μας, τέθηκαν οι στέρεες βάσεις για μια λαμπρή παρουσία και συνέχιση του έργου της ΑΕΜΥ από το νέο Πρόεδρο της ΑΕΜΥ Φώτη Σερέτη» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.


Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκαν στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, παρουσιάστηκαν οι δύο ευέλικτες κινητές μονάδες υγείας και ο μαγνητικός τομογράφος (που εγκαταστάθηκε στην Πολυκλινική), καθώς και ο απαραίτητος εξοπλισμός που θα τις καταστήσει ικανές να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών. 
Επίσης, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Φώτης Σερέτης, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος και πλήθος γιατρών και κόσμου.


ε αφετηρία το Καστελλόριζο, στις 17 Ιανουαρίου 2014, το επιστημονικό προσωπικό της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού θα επισκεφθεί με τις δύο κινητές μονάδες 35 ακριτικά νησιά (Καστελλόριζο, Σύμη, Κάσο, Αμοργό, Ανάφη, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Αστυπάλαια, Σίφνο, Σέριφο, Σίκινο, Ίο, Λειψούς, Αρκοί, Φούρνους, Γαύδο, ʼγιο Ευστράτιο, Ψαρά, Οινούσσες, Τήλο, Νίσυρο, Θύμαινα, Μήλο, Κύθνο, Αντίπαρο, Χάλκη, Αλόννησο, Κάρπαθο και Φαρμακονήσι) και θα προσφέρει εντελώς δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από: γυναικολόγο, διαιτολόγο, καρδιολόγο, οδοντίατρο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο, πνευμονολόγο και ωτορινολαρυγγολόγο. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα εξειδικευμένων εξετάσεων καθώς οι κινητές μονάδες διαθέτουν ψηφιακό μαστογράφο, φορητό μηχάνημα ακτινογραφίας και μέτρησης οστικής πυκνότητας. 


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει να στηρίζει μέσα από τα Οδοιπορικά Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχει από κοινού με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές όλης της Ελλάδας, τόσο με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, όσο και με εθελοντές γιατρούς στην Πρωτοβάθμια περίθαλψης.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο