Στην πανηγυρική υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΑπό την υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο, στο μητροπολιτικό παρεκκλήσι Νερατζιωτίσσης Αμαρουσίου.
|download file .jpg 146 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνοδεύοντας την πομπή του Τιμίου Ξύλου προς τον ιερό ναό Αγίου Κοσμά, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.
|download file .jpg 144 KB|


Από την τέλεση του μεγάλου απόδειπνου στον ιερό ναό Αγίου Κοσμά, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.
|download file .jpg 153 KB|


Στην τελετή υποδοχής του Τιμίου Ξύλου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισιάς και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο στο μητροπολιτικό παρεκκλήσι Νερατζιωτίσσης Αμαρουσίου και στην πομπή που ακολούθησε προς τον ιερό ναό Αγίου Κοσμά, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Το τεμάχιο του Τίμιου Ξύλου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους, θα βρίσκεται σε ιερό προσκύνημα στο ναό του Αγίου Κοσμά μέχρι τις 27 Μαρτίου 2011.

Μετά την τελετή υποδοχής του Τιμίου Ξύλου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, παρουσία του ιερού Κλήρου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και του ευσεβούς λαού, ακολούθησε πομπή με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου, μέχρι τον ιερό ναό Αγίου Κοσμά όπου και θα εκτίθεται μέχρι την Κυριακή 27 Μαρτίου για προσκύνηση. Της εναπόθεσης του Τιμίου Ξύλου στον ιερό ναό Αγίου Κοσμά ακολούθησε η τέλεση του μεγάλου απόδειπνου μετά χαιρετισμών στον Τίμιο Σταυρό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος, εκτός από τις καθημερινές ακολουθίες, θα τελούνται παρακλήσεις και χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.

Στην τελετή για την υποδοχή του Τιμίου Ξύλου παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Εξωραϊσμού Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στέφανος Τσιπουράκης, ο πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η Αμαρουσίου Δημήτρης Καμπούκος κ.α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο