Στην ΚΕΔΕ ομάδα φοιτητών από την Ανώτατη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης Γερμανίας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Προτεραιότητα μας είναι, με όχημα την Αυτοδιοίκηση, να ενώσουμε όλους τους νέους, να εμπνευστούμε από αυτούς και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να κρατήσουμε τη νέα γενιά την πατρίδα μας και να της δώσουμε κίνητρα να συμβάλλει δημιουργικά στην επανεκκίνηση της»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία της Ένωσης ομάδα φοιτητών και δύο καθηγητές από την Ανώτατη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης  Γερμανίας, στο πλαίσιο των συνεργειών της ελληνογερμανικής συνέλευσης.

Οι φοιτητές θέλησαν να ενημερωθούν από τον κ. Πατούλη για τον τρόπο που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, τις αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος νόμος Κλεισθένης, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη χώρα μας, με στόχο να αντλήσουν πληροφορίες για την πανεπιστημιακή τους εργασία.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλωσόρισε του φοιτητές και αναφέρθηκε στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των  τοπικών κοινωνιών, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων όπως είναι το προσφυγικό, επισημαίνοντας πως «οι Ελληνικοί Δήμοι κράτησαν όρθιες τις κοινωνίες».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, απαιτείται στη χώρα μας αναδιάρθρωση του μοντέλου διοίκησης του κράτους με πυρήνα την  αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα διασφαλίσει την αυτονομία της. «Είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προώθηση της Περιφερειακής  και Τοπικής ανάπτυξης. Δυστυχώς ο Κλεισθένης δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα ενισχύει τον υπερσυγκεντρωτισμό του κράτους, που αφυδατώνει τις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε.

Με αφορμή τη συνάντηση του με τους φοιτητές ο κ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε εδώ στο σπίτι της Αυτοδιοίκησης ομάδας φοιτητών από Πανεπιστημιακή Σχολή της Βάδης-Βυρτεμβέργης με στόχο την ενημέρωση τους για ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των τοπικών αρχών στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ελληνογερμανικής συνέλευσης. Προτεραιότητα μας είναι, με όχημα την Αυτοδιοίκηση, να ενώσουμε όλους τους νέους της Ευρώπης, να εμπνευστούμε από αυτούς και να διαμορφώσουμε τις προυποθέσεις, ώστε να κρατήσουμε τη νέα γενιά την πατρίδα μας και να της δώσουμε κίνητρα να συμβάλλει δημιουργικά στην επανεκκίνηση της». 

 

Σχετικά αρχείαΣτην ΚΕΔΕ ομάδα φοιτητών από την Ανώτατη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης Γερμανίας_1


Στην ΚΕΔΕ ομάδα φοιτητών από την Ανώτατη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης Γερμανίας_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο