Στην ημερίδα του Συλλόγου Ιατρών Ανατολικής Αττικής για την πρόληψη της καρδιάς, συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


Ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του στην ημερίδα.
|download file.jpg 74 KB|


Στο πάνελ ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικής Αττικής Ευάγγελος Μέξης, και ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιατρός Χαράλαμπος Βλαχόπουλος. Στο βήμα ο Δημήτρης Ρίχτερ, καθηγητής καρδιολογικής κλινικής.
|download file.jpg 86 KB|


Πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην ημερίδα για την προστασία της καρδιάς που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιατρών Ανατολικής Αττικής στη Ραφήνα.
|download file .jpg 81 KB|


Στην ιατρική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα με θέμα την πρόληψη και προστασία της καρδιάς, συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ως επίσημος προσκεκλημένος του Συλλόγου Ιατρών Ανατολικής Αττικής, διοργανωτή της εκδήλωσης.


Στην ημερίδα που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλης, μίλησε για τη σημασία της πρόληψης στην προστασία της καρδιάς, και γενικότερα στην υγεία του ανθρώπου.


Παρουσιάζοντας τους φίλους και τους εχθρούς της καρδιάς ο Γιώργος Πατούλης, μίλησε για την άθληση και πως αυτή βοηθάει τη λειτουργία της καρδιάς μας, αλλά και πώς μπορεί να μετατραπεί σε θανάσιμη απειλή στην περίπτωση που δεν έχει προηγηθεί προσεκτικός έλεγχος πριν από την ανάληψη έντονης φυσικής δραστηριότητας. «Οι εχθροί της καρδιάς μας παραμονεύουν σε κάθε ηλικία. Ας μην ξεχνάμε τις περιπτώσεις νέων ανθρώπων που η καρδιά τους, τους πρόδωσε μέσα σε αθλητικούς χώρους επειδή δεν είχαν διαγνώσει κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα. Ο σωστός και ενδελεχής έλεγχος είναι το Α και το Ω για την έγκαιρη διάγνωση καρδιαγγειακών προβλημάτων. Η πρόληψη είναι αυτή που σώζει ζωές» ανέφερε ο κ. Πατούλης.


Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πατούλης, επαίνεσε το Σύλλογο Ιατρών Ανατολικής Αττικής για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει τη συγκεκριμένη ενημερωτική ημερίδα για την καρδιά αλλά και τον πρόεδρο του συλλόγου για τη σημαντική συμβολή του στην κατεύθυνση αυτή.


Στη συνέχεια της ημερίδας, εκτενέστερα για την άθληση και την καρδιά μίλησε ο καρδιολόγος – επιστημονικός υπεύθυνος «Ειδικού Κέντρου Καρδιάς Αθλητών και Νέων» Αριστείδης Αναστασάκης, ενώ για τον ύπουλο εχθρό της, τη χοληστερίνη, μίλησε ο Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Δημήτριος Ρίχτερ. Τέλος, για τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου ενημέρωσε το ακροατήριο ο Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.  Μετάβαση στο περιεχόμενο