Στην ημερίδα του Ομίλου για την UNESCO Αμαρουσίου με θέμα: «Βία κατά των γυναικών» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στο πολυπληθές ακροατήριο, που συμμετείχε στην ημερίδα του Ομίλου για την UNESCO Αμαρουσίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στο βήμα της ημερίδας με θέμα: ‘Βία κατά των γυναικών’. Στο πάνελ η Πρόεδρος του Ομίλου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων για την UNESCO Ι. Παπανικολάου – Πουσπουρίκα, η φιλόλογος Μ. Σιμώνη – Λιόλιου, η ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια Δρ. Φ. Λογοθέτη, η διευθύντρια ερευνών – ΕΚΚΕ Δρ. Κοινωνιολογίας του Εγκλήματος, εντεταλμένη καθηγήτρια στο ΠΜΣ Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Ι. ΤσίγκανουΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, και τη βουλευτή – π. Γ.Γ Ισότητας των Φύλων Ζ. Μακρή.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, τη βουλευτή – πρώην Γ.Γ Ισότητας των Φύλων Ζ. Μακρή   το δημοτικό σύμβουλο Δ. Καρλαύτη, και το σύζυγο της προέδρου του ομίλου για την UNESCO Αμαρουσίου Κ. Πουσκουρίκα.


 


Στην ημερίδα που πραγματοποίησε ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου με τη συνεργασία του Δήμου και θέμα: «Δίκτυο προώθησης της ισότητας των φύλων και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των κοινωνικών στερεοτύπων» στο πλαίσιο δράσης που υλοποιεί με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότιμης μεταχείρισης της γυναίκας αλλά και προστασίας της από κάθε μορφή βίας, παρέστη ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου αναφέροντας ότι προσπάθειες όπως αυτές συμβάλλουν στον εντοπισμό και στην υπέρβαση των έμφυλων διακρίσεων στην τοπική κοινωνία, προσφέρουν προτάσεις και λύσεις στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες τόσο στο εργασιακό αλλά και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. «Ευαισθητοποιώντας και ενεργοποιώντας την κοινωνία, ενδυναμώνοντας τον εθελοντισμό σε θέματα καταπολέμησης οποιασδήποτε μορφής βίας, απλώνουμε το χέρι στις γυναίκες που έχουν ανάγκη από υποστήριξη. Μέσα από την αλληλεγγύη και την ανάκτηση του αυτοσεβασμού και της αυτοεκτίμησής τους, τους προσφέρουμε μία δεύτερη ευκαιρία ζωής, τη δυνατότητα και τη δύναμη να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους» σημείωσε ο κ. Πατούλης.


Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ενθαρρύνοντας την πραγματοποίηση τέτοιων ενεργειών που αναδεικνύουν τις ποικίλες πτυχές του προβλήματος και προτείνουν τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης.


Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η π. Γ.Γ Ισότητας των Φύλων – βουλευτής Ζέττα Μακρή, η πρόεδρος του ομίλου για την UNESCO Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων για την UNESCO Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα, η φιλόλογος Μαίρη Σιμώνη – Λιόλιου, η ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια Δρ. Φαίδρα Λογοθέτη, η διευθύντρια ερευνών – ΕΚΚΕ Δρ. Κοινωνιολογίας του Εγκλήματος, εντεταλμένη καθηγήτρια στο ΠΜΣ Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Ιωάννα Τσίγκανου, ο νομικός σύμβουλος, στέλεχος νομικής στήριξης του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας Ε.Υ.Ε – Γ.Γ.Ι.Φ & Κ.Ε.Θ.Ι Ασημάκης – Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος. Υπεύθυνη υλοποίησης του σχεδίου δράσης είναι η Βασιλεία Αθανασιάδου.


Στόχος του συγκεκριμένου σχεδίου δράσης, όπως τονίστηκε και από τους ομιλητές, είναι η δημιουργία ενός δικτύου ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με σκοπό την καταπολέμηση και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Οι ενέργειες στοχεύουν στην προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης και ανακατασκευής των κοινωνικών στερεοτύπων που δρουν ανασταλτικά στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και εμποδίζουν τις γυναίκες από τις ίσες ευκαιρίες που δικαιούνται.


Οι γυναίκες που ωφελούνται των ενεργειών συμβουλευτικής – πληροφόρησης και στήριξης που προσφέρει ο όμιλος UNESCO Δήμου Αμαρουσίου είναι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης στο οικογενειακό τους περιβάλλον, εργαζόμενες γυναίκες που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην επαγγελματική τους ανέλιξη από φαινόμενα ψυχολογικής, λεκτικής βίας, γυναίκες άνεργες ή αποκλεισμένες από την αγορά εργασίας, γυναίκες επιχειρηματίες.


Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Δημήτρης Καρλαύτης. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο