Στην ημερίδα του Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 183KB|


 


Στην ημερίδα για την διαχρονική ισχύ των Ιερών Κανόνων της Ορθοδόξου Εκκλησίας απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη τους εφημέριους του Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της ημερίδας, η οποία στοχεύει να αναλύσει και να δώσει απαντήσεις σ’ ένα ζήτημα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο.

Παράλληλα εξέφρασε την συμπαράσταση και την στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της εκκλησίας της πόλης μας, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε στενή συνεργασία  με την εκκλησία για την ενίσχυση των κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων μας μέσα από την εθελοντική προσφορά.

Τοποθετήσεις στην ημερίδα για τη διαχρονική ισχύ των Ιερών Κανόνων της Ορθοδόξου Εκκλησίας έγιναν από τον Πρεσβύτερο Βασίλειο Κοκολάκη, Φιλόλογο, Γλωσσολόγο, Εκπαιδευτικό, μ.τ. Δογματικής, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Φωτόπουλο, Θεολόγο – Νομικό, τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Διαμαντόπουλο, Θεολόγο, Φιλόλογο μ.τ. Κανονικού Δικαίου, τον Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντο, Θεολόγο Φιλόλογο τ. Καθηγητή Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και τον Πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Φωτόπουλο Θεολόγο, Νομικό, τ. Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω. 

Η χορωδία «Εν Ψαλτηρίω» έψαλε εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. 

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο