Στην ημερίδα για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού της ΠΟΕ ΟΤΑ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης:  Μείζον ζήτημα η εξάλειψη και ελαχιστοποίηση των κινδύνων που διατρέχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι –Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με Συνεργασία, Συναντίληψη και Διεκδίκηση

 

Στην αναγκαιότητα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα θωρακίζουν την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων στους δήμους αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα που οργανώνει σήμερα η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Όπως υπογράμμισε είναι σημαντικό να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος που διατρέχουν οι εργαζόμενοι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να θεσπιστεί ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Προς την κατεύθυνση αυτή χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Α. Χαρίτση για την κατάθεση νομοσχεδίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Καλώ τον υπουργό Εσωτερικών να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το σχέδιο νόμου που καταρτίζεται θα πρέπει  να εξαλείφει την γραφειοκρατία και της αγκυλώσεις των προηγούμενων ετών». 

Ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται καμία έκπτωση στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και συμπλήρωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία.

 «Θέλουμε εργαζόμενους που θα έχουν μόνιμη εργασία. Ανθρώπους που θα έχουν εκπαιδευτεί και θα γνωρίζουν τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να παίρνουν για την ασφάλεια τους. Από την πλευρά τους οι δήμοι οφείλουν να εφαρμόζουν το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να μην μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή κανενός εργαζόμενου». 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι η κεντρική διοίκηση θα πρέπει να συμβάλει έμπρακτα στην προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στόλου των απορριμματοφόρων των δήμων.

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης ανέφερε:

«Η ημερίδα αυτή διεξάγεται σε μια περίοδο που είναι ακόμη νωπές οι μνήμες όλων μας, από την τραγική απώλεια συναδέλφων σας, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας. Ασφαλώς μας ενδιαφέρει όλους να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον και αν υπάρχουν. Θεωρώ όμως ότι αποτελεί μείζον ζήτημα το πώς θα ελαχιστοποιήσουμε  τους κινδύνους και την εμφάνιση παρόμοιων περιστατικών.

Για να το επιτύχουμε αυτό ένας τρόπος υπάρχει : Συνεργασία , Συναντίληψη και Διεκδίκηση .

Είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε από το Κεντρικό Κράτος τους αναγκαίους πόρους .

Θεωρώ σημαντικό το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ της ΚΕΔΕ και των εργαζόμενων στους ΟΤΑ η οποία είναι διαρκής, ειλικρινής και επωφελής και για τις δύο πλευρές.

Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εργαζόμενους καθώς το έργο που προσφέρουν στους δημότες μας είναι σημαντικό. Μάλιστα συχνά εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και χωρίς να διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα».

Αιρετοί και εργαζόμενοι θα είμαστε μαζί στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να αναδομήσουμε τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Σε αυτόν τον αναγκαίο μετασχηματισμό του Κράτους μας θα είμαστε πρωταγωνιστές, αιρετοί και εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση.

 

Σχετικά αρχείαΣτην ημερίδα για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού της ΠΟΕ ΟΤΑ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_1


Στην ημερίδα για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού της ΠΟΕ ΟΤΑ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο