Στην ετήσια παραδοσιακή Ρεβυθάδα με την οποία έπεσε η αυλαία της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα, ανάμεσα στους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά της Ρεβυθάδας της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον παλαίμαχο κεραμίστα Γ.  Ατσώνιο, κατά τη βράβευσή του.Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Α Νίκος Βαλλάτος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους στη βραδιά.Εκατοντάδες φίλοι της κεραμικής τέχνης συμμετείχαν στην εκδήλωση της παραδοσιακής Ρεβυθάδας.


 


 


Με την καθιερωμένη παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης, προσφορά του Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου, έριξε αυλαία η 51η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Ελλάδας (Π.Ε.Κ.Α) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου. Στη βραδιά κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν, επίσης, βραβεία στους διακριθέντες κεραμίστες της φετινής έκθεσης αλλά και σε παλαίμαχους αγγειοπλάστες, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, παρουσία εκατοντάδων φίλων της κεραμικής τέχνης και καλλιτεχνών, συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και στην επιτυχία της φετινής Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής που για ακόμη μία χρονιά αποτέλεσε πολιτιστικό σταθμό για την πόλη του Αμαρουσίου, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών κάθε ηλικίας από το Μαρούσι και αλλού.


«Η ανταπόκριση που γνωρίζουν όλες οι πρωτοβουλίες και οι εκδηλώσεις που έχουν σχέση με την τέχνη της κεραμικής, μας γεμίζει με αισιοδοξία. Είναι ενδεικτικό της αγάπης του κόσμου για την τέχνη αυτή, αγάπη που πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή. Για αυτό και, όπως πράττουμε άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια, θα συνεχίσουμε σταθερά να στηρίζουμε και να υπερασπιζόμαστε τους κεραμίστες, την τέχνη της και το δεσμό τους με την πόλη του Αμαρουσίου» ανέφερε ο κ. Πατούλης.


Παράλληλα, ο Δήμαρχος συνεχάρη τους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν με τις δημιουργίες τους, όπως και το σύνολο των καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος στην έκθεση προσφέροντάς της αέρα ανανέωσης και πρωτότυπης δημιουργίας.


Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Α Νίκος Βαλλάτος, χαιρέτισε τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν η 51η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής όπως, επίσης, οι παράλληλες εκδηλώσεις που διεξήχθησαν με τη συμμετοχή πολυπληθούς κοινού.


Το πρώτο βραβείο στην φετινή έκθεση απονεμήθηκε στην Κατερίνα Γιαννακά, το 2ο βραβείο στην Όλγα Παλγιμέζη, και το τρίτο στον Βύρωνα Δημητρακούλη.


Τιμητική βράβευση έλαβαν και οι παλαίμαχοι αγγειοπλάστες και κεραμίστες Γιώργος Ατσώνιος, Ιωάννης Βαβυλώνης και Νικόλαος Δαζελίδης.


Παρόντες στη Ρεβυθάδα ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Αστικής Δημοτικής Κατάστασης Δημήτρης Καμπούκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καρλαύτης, Νικόλας Αλεπούς, ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Χρηστάκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Κ.Α, μέλη του Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου, καθώς και πολλοί φίλοι της κεραμικής τέχνης.


 


 


  


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο