Στην επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου της χειρός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


Στιγμιότυπο από τη λιτάνευση του ιερού λειψάνου της χειρός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος του ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.Στιγμιότυπο από την ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.


Στην επίσημη πανηγυρική υποδοχή του ιερού λειψάνου της χειρός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσι της  Νεραντζιωτίσσης, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και του Ιερού Κλήρου, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012.
Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης και Νικόλας Αλεπούς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Δημήτρης Σμυρνής.       


Το πολύτιμο θησαύρισμα παρέλαβε από τους εκπροσώπους της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, όπου βρίσκεται αποτεθησαυρισμένο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.


Ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου μέχρι τον ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου,  όπου τελέστηκε η ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου.


Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την 28η Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος θα τελούνται οι καθημερινές Ακολουθίες και παρακλήσεις στον ʼγιο Γεώργιο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο