Στην επετειακή εκδήλωση του ΚΑΠΗ για την 25η Μαρτίου παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει θερμό χαιρετισμό στα μέλη του ΚΑΠΗ στη εκδήλωση για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αντιδήμαρχο Δ. Καμπούκο, τον Πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ν. Κάββαλο, την Αντιπρόεδρο Ρ. Χαλιώτη και με,μέλη της Χορωδίας και του ΚΑΠΗ.


 


Τιμώντας τους ήρωες του ’21, τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου γιόρτασαν την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε επετειακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Διοίκηση στο Κεντρικό ΚΑΠΗ.


Την εορταστική εκδήλωση τίμησε παρουσία πλήθους μελών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ευχόμενος «Χρόνια Πολλά» στους παριστάμενους για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, αναφέρθηκε στα πολλαπλά μηνύματα και τον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του ’21, με τους χιλιάδες ανώνυμους που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. «Αυτοί οι ήρωες πρέπει να αποτελούν πρότυπα για τον καθένα μας σήμερα, που η ανθρωποκτόνος κρίση δοκιμάζει τις αντοχές του ελληνικού λαού. Και με ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, οδηγώντας τη χώρα μας στη συνέχιση της λαμπρής ιστορικής της πορείας », σημείωσε  ο κος Πατούλης, κάνοντας ειδική μνεία στο ευρύ δίκτυο πρότυπων κοινωνικών δομών που έχει αναπτυχθεί στο Δήμο Αμαρουσίου για τη στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας, με την ευγενική προσφορά και αλληλεγγύη των εθελοντών της πόλης μας.
 Παράλληλα, αναφερόμενος στο έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, με τη λειτουργία υποστηρικτών δομών για  την Τρίτη Ηλικία και την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης για τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας, υπογράμμισε την επέκταση των δομών του ΚΑΠΗ σε κάθε γειτονιά, εγκαινιάζοντας τις επόμενες ημέρες το 6ο Παράρτημα του στη γειτονιά του Παραδείσου.       


Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κος Νικόλαος Κάββαλος, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε:                                                           «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν αποτελεί μοναχά φάρο αγωνιστικής ενότητας μα και ιστορικό σημείο εθνικής συνειδητοποίησης. Είναι μέγα ορόσημο, είναι ο μεγαλύτερος ίσως σταθμός στην ιστορία όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά και των Βαλκανίων, είναι σελίδα που αποπνέει τόλμη και εθνική υπερηφάνεια, γιατί ο λαός σύσσωμος πήρε την ηρωική απόφαση να ξεσηκωθεί εναντίον της Οθωμανικής τυραννίας και να διεκδικήσει με το αίμα του την Ελευθερία. Μια Ελευθερία που αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για να μεγαλουργήσει ξανά ο λαός μας.
Σε ένα κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο, σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες, καλούμαστε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου. Είναι μηνύματα διαχρονικά που παραμένουν ανεξίτηλα μέσα στο χρόνο. Μηνύματα αληθινά και αιώνια. Μηνύματα Ελευθερίας, Ανεξαρτησίας, Δικαιοσύνης, Ισότητας, Ισονομίας. Οι Έλληνες αποδείξαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι για θυσίες, αλλά απαιτούμε δικαιοσύνη στην κατανομή των υποχρεώσεων του κράτους. Απαιτούμε, μέσα από τους αγώνες μας, κεντρικές πολιτικές επιλογές που θα ορθώνουν ανάστημα απέναντι στις πιέσεις  που δέχεται η χώρα μας.»  


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Χορωδία του ΚΑΠΗ τραγούδησε επετειακά τραγούδια, ποιήματα απήγγειλαν οι κες ʼρτεμις Μέγα και Έφη Μανιάτη, ενώ επετειακές μελωδίες έπαιξε με τη φυσαρμόνικά του το μέλος του ΚΑΠΗ κος Μάρκος Βιδάλης. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το Τμήμα του ΚΑΠΗ, ενώ τη εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο η Χορωδία του ΚΑΠΗ.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κος Δημήτρης Καμπούκος και η Αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ρένα Χαλιώτη.               
 
   


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο