Στην επετειακή εκδήλωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΕκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη Ρ. Χαλιώτη στην εκδήλωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Ν. Παπαδάκη.Στιγμιότυπο από τη συναυλία της χορωδίας Χανίων, με μελοποιημένα ποιήματα αφιερωμένα στον Ελευθέριο Βενιζέλο.


Στην επετειακή εκδήλωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με αφορμή της συμπλήρωσης των 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου πολιτικού, συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου, παρουσία του Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλής κου Χρήστου Μαρκογιαννάκη, εκπροσώπων της πολιτικής, της πολιτιστικής και πανεπιστημιακής κοινότητας και άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων. 
    
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενίσχυση του επιστημονικού και εκπαιδευτικού έργου του Εθνικού Ιδρύματος, το οποίο στα 14 χρόνια αδιάλειπτης και εξαιρετικά επιτυχημένης λειτουργίας του, με έδρα την ιστορική οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, αποτελεί πλέον ένα ευρύτερα αναγνωρισμένο θεσμό με αντικείμενο το συντονισμό  ερευνών και μελετών για το έργο και την εποχή του κορυφαίου Έλληνα πολιτικού. 
    
Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος και ως έλκων την καταγωγή από την πόλη των Χανίων, εκπροσώπησε η Υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία μετέφερε στον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος κο Νικόλαο Παπαδάκη και στους λοιπούς διοργανωτές της βραδιάς, τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του κου Πατούλη, καθώς και την αμέριστη στήριξή του σε πρωτοβουλίες τέτοιου είδους που διαφυλάττουν την ιστορική μνήμη και κληρονομιά του τόπου μας.   

Στο πλαίσιο του προγράμματος ο Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κος ʼγγελος Δεληβοριάς μίλησε με θέμα «Το χορηγικό πνεύμα στη σύγχρονη εποχή». Η εκδήλωση έκλεισε με την εκπληκτική χορωδία Χανίων σε μελοποίηση ποιημάτων αφιερωμένων στον Ελευθέριο Βενιζέλο.                


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο