Στην επετειακή εκδήλωση «Η προσφορά των Ηπειρωτών στο έπος του ‘40» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.


Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Σταυράκη Πατούλη, κατά την ομιλία της προς το ακροατήριο της εκδήλωσης.


Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τ. Μαυρίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση.


Κατά την απονομή τιμητικής πλακέτας στην Πρόεδρο του ΠΕ.Α.Π Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Σταυράκη Πατούλη, από εκπρόσωπο του Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων.


 


Στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΠΕ.Α.Π (Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός) Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων Αττικής στο δημοτικό θέατρο Πεύκης με θέμα: «Η προσφορά των Ηπειρωτών στο έτος του ‘40» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος τη Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης.


Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή των Ηπειρωτών στην έκβαση του πολέμου, στην ηρωική συμμετοχή τους στα πεδία των μαχών, αλλά και στους Ηπειρώτες αξιωματικούς του ελληνικού Στρατού που χάρη στην κατάρτιση και το υψηλό φρόνημά τους κατάφεραν καίριο πλήγμα κατά του εχθρού.


Για την απήχηση της 28ης Οκτωβρίου στη σύγχρονη πραγματικότητα και τα επίκαιρα μηνύματα που αποπνέει το Έπος του 1940 μίλησε η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, στην ομιλία της. Για την προσφορά των Ηπειρωτών στον Αγώνα ενάντια στις δυνάμεις κατοχής, μίλησε ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Τίτος Αθανασιάδης, και για τη «σημασία του πολέμου για το ελληνικό και παγκόσμιο γίγνεσθαι» ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου ʼλκης Ρήγος. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο Σύλλογος Ηπειρωτών τίμησε τους ομιλητές με ειδική πλακέτα.


Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης


Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό συγκρότημα του ΠΕ.Α.Π – Ίδρυμα Ζήση με παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου. Παράλληλα,  στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στη διάθεση του κοινού ήταν φωτογραφικό αφιέρωμα της περιόδου από το αρχείο του Σπύρου Μελετζή.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο