Στην επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία» παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση  για την ʼλωση της Κωνσταντινούπολης, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου. 


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, πολίτες και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων στην εκδήλωση για την επέτειο της ʼλωσης της Κωνσταντινούπολης.  Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απονείμει τιμητικό έπαινο στην Πτέραρχο εν αποστρατεία Μ. Παπαδόπουλο και κεντρικό ομιλητή στην εκδήλωση  για την προσφορά του στην Αεροπορία.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πτέραρχο εν αποστρατεία Μ. Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία» Α. Αϊβαλιώτη, τον Αντιδήμαρχο Δήμου Πεντέλης Σ. Βορέα, τον επίτιμο Πρόεδρου του συλλόγου, πρώην Δήμαρχο Μελισσίων Δ. Τομπουλίδη, τον προϊστάμενο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Χρήστο, με μέλη της Διοίκησης και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της πόλης.


Εκδήλωση μνήμης με την ευκαιρία της 559ης επετείου της ʼλωσης της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία», στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.


Την πνευματική – θρησκευτική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Προστασία» κος Απόστολος Αϊβαλιώτης και ο Πτέραρχος εν αποστρατεία κος Μιχάλης Παπαδόπουλος που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.


Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επετειακής αυτής εκδήλωσης, που πραγματοποιείται με την ηθική και ουσιαστική υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας, ενώ συνεχάρη το Δ.Σ. του Συλλόγου για την έντονη δραστηριότητά του,την ανάληψη πρωτοβουλιών  και τη διοργάνωση εκδηλώσεων που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο.


Ο Πτέραρχος εν Αποστρατεία κος Μιχάλης Παπαδόπουλος στην ομιλία του, με θέμα:«Η ʼλωση της Κωνσταντινούπολης και η διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Από τη γενικευμένη κρίση στην πτώση. Ένα ιστορικό παράδειγμα για τη σύγχρονη εποχή», αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της μάχης, στην επέκταση των γεγονότων και πως αυτά επέδρασαν τότε και συνεχίζουν να επιδρούν και στη σημερινή εποχή.


Τιμής ένεκεν για την προσφορά του στην Αεροπορία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος  Πατούλης απένειμε τιμητικό έπαινο στον κο. Παπαδόπουλο, παράλληλα με τα θερμά συγχαρητήρια του για την εμπεριστατωμένη ομιλία του με την οποία φώτισε τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Προστασία» κος Απόστολος Αϊβαλιώτης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το κ. Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξή του στο έργο του συλλόγου. Ανέφερε παράλληλα πως το έργο του συλλόγου δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον, το κοινωνικό και το ανθρώπινο, αλλά επεκτείνεται και στο εθνικό και πολιτιστικό περιβάλλον, όπως αυτή η εκδήλωση μνήμης για την ʼλωση της Κωνσταντινούπολης.


Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Βυζαντινός Χορός «Εν Ψαλτηρίω» του σχολείου Ψαλτικής του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κος Νικόλας Αλεπούς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Στέφανος Τσιπουράκης Αλέξανδρος Μπρέγιαννης και Κατερίνα Αναστασιάδου και ο προϊστάμενος του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Χρήστος Μαρούδας.
Επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πεντέλης κος Σάββας Βορέας, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Η Προστασία», πρώην Δήμαρχος Μελισσίων κος Δημήτρης Τομπουλίδης, ο Γυμνασιάρχης του Αρσάκειου σχολείου Ψυχικού κος Χάρης Γρεκός, καθώς και πολίτες και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης του Αμαρουσίου και της ευρύτερης περιοχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο