Στην εορταστική εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από την εορταστική εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών προς τιμή της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ίδρυσή της.Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μ. Χρηστάκης παρέστη στην εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών.Η χορωδία «εν Ψαλτηρίω» της Σχολής Ψαλτικής διάνθισε με επίκαιρα τροπάρια την εκδήλωση.


 


Στην εορταστική εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών προς τιμή της μνήμης του προστάτης της Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ίδρυσή της συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παραμονή της εορτής του Αγίου Γρηγορίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, παρουσία ιερέων της πόλης και των όμορων Δήμων, καθώς και φίλων της Εστίας.


Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη παρέστη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Μιχάλης Χρηστάκης, ο οποίος συνεχάρη τους ιδρυτές και τα μέλη της Εστίας Πατερικών Μελετών για το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν και τη μέγιστη συνεισφορά τους στο χώρο της θεολογίας και της εν γένει ορθοδόξου παραδόσεως, ως θεματοφύλακες της Ορθόδοξης Πατερικής και Εκκλησιαστικής Γραμματείας.  


Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος της Εστίας Πατερικών Μελετών,    πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος. Ακολούθως ο αιδεσιμολογιώτατος π. Ιωάννης Φωτόπουλος μίλησε για τον ʼγιο Γρηγόριο με θέμα: ʼγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος:Ο ποιμενικός αυλός της Θεολογίας».


Την εκδήλωση διάνθισε με επίκαιρα τροπάρια η χορωδία «εν Ψαλτηρίω» της Σχολής Ψαλτικής.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο