Στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, παρόντος του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου.Κατά την υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, από τους πιστούς.


 


Στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της συζύγου του, και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και νέος Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης. Στην τελετή ενθρόνισης που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, παρόντες ήταν, επίσης, υπουργοί της κυβέρνησης, εκπρόσωποι από τον πολιτικό κόσμο, την τοπική αυτοδιοίκηση, Ιεράρχες, ποιμενάρχες και πλήθος πιστών.


Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό δρόμο της Νέας Ιωνίας. Ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης, Μητροπολίτης πρώην Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος, υποδέχθηκε τον νέο Μητροπολίτη και διάδοχό του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέου Ηρακλείου και Νέας Χαλκηδόνας κ. Γαβριήλ, μαζί με τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, και τον καλωσόρισαν στην πόλη.


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, υποδέχθηκε σε κλίμα συγκίνησης τον νέο Μητροπολίτη. Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ δεσμεύτηκε για μια ανοιχτή επικοινωνία με το ποίμνιό του και τις Αρχές του τόπου αλλά και για τη συνεργασία με όλους για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου από την κρίση λαού. Ευχαρίστησε όλους και ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για όλα όσα έμαθε κοντά του, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό τον προκατόχου του Μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου, ενώ δέχθηκε τα συγχαρητήρια των επισήμων και των απλών πιστών.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο