Στην εκπαίδευση της Ιατρικής, τους Έλληνες γιατρούς, και το φυσικό και ιστορικό μας πλούτο, τα κλειδιά για την πορεία προς την Ανάπτυξη στο χώρο της Υγείας

Print Friendly, PDF & Email

Γιώργος Πατούλης: “Χώρα Υγείας θα πρέπει να σημαίνει Ελλάδα. Είμαστε η γενέτειρα και η μήτρα της Υγείας για τον κόσμο»

«Η Ελλάδα είναι ο τόπος που πρέπει να παράγει Υγεία, αντί για την καταμέτρηση των απωλειών και των προβλημάτων του Υγειονομικού συστήματος, που σήμερα αποτελεί το μοναδικό διάλογο για την Υγεία. Οφείλουμε στην χώρα έναν Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό που θα οδηγήσει την Υγεία της Ελλάδος στην Ανάπτυξη αντί για την απόπτωσή της», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης  στο Συνέδριο «Η επόμενη ημέρα στο επιχειρείν της Υγείας» που διοργανώθηκε από την εφημερίδα  Ναυτεμπορική.

Στην ειδική στρογγυλή Τράπεζα «Η ιδιωτική Υγεία υπό το πρίσμα της συγκέντρωσης στον κλάδο» στην οποία συμμετείχε ο κ. Πατούλης με εκπροσώπους ιδιωτικών και δημοσίων νοσηλευτηρίων και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ,  εξετάσθηκαν οι παθογένειες και τα αντικρουόμενα ζητήματα μεταξύ του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα της Υγείας στην Ελλάδα καθώς και οι προτάσεις για το μέλλον της επιχειρηματικότητας του Ιατρικού τομέα στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. και ΕΛΙΤΟΥΡ,  υπογράμμισε προς κάθε κατεύθυνση ότι η χώρα οφείλει να επενδύσει εθνικά στα ισχυρά πλεονεκτήματα που διαθέτει στην Ιατρική και την Υγεία, δηλαδή στο εξειδικευμένο ιατρικό της δυναμικό, στα άρτια εξοπλισμένα  Νοσηλευτήρια, στο γεγονός ότι είμαστε η «γενέτειρα αλλά και η μήτρα της Υγείας» για την Ευρώπη και τον κόσμο.

O κ. Πατούλης δήλωσε: «Εξάγουμε τους καλύτερους γιατρούς τους οποίους, χαρακτηριστικά, απορροφά η Γερμανία, χώρα που πριν την έναρξη των μνημονίων στην Ελλάδα, παρουσίαζε έλλειψη γιατρών. Όσοι μετανάστευσαν εκεί βρήκαν το οξυγόνο για να αποδώσουν οι δυνατότητες και οι ικανότητες τους. Ευτυχώς ένα σημαντικό κομμάτι Ελλήνων επιστημόνων συνεχίζει να στελεχώνει το σύστημα, και  μάλιστα, πολλοί είναι ακόμη οι κορυφαίοι γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα  αλλά προσκαλούνται  να διδάξουν σε φοιτητές όλου του κόσμου. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε το  πεδίο   και να οδηγήσουμε την Χώρα στην Ανάπτυξη επενδύοντας και στον εκπαιδευτικό τομέα της Ιατρικής».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ, και της ΕΛΙΤΟΥΡ, ερωτήθηκε από τους συμμετέχοντες και για τις πρωτοβουλίες και τις νέες εξελίξεις στον Τουρισμό Υγείας της χώρας μας, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στο επιχειρείν της Υγείας της Ελλάδος για την επόμενη ημέρα. Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι  ο Ιατρικός Τουρισμός Υγείας μπορεί να πραγματικά να προωθήσει πλούτο και να φέρει θέσεις εργασίας στο παρόν και το μέλλον, αξιοποιώντας το υπάρχον δυναμικό σε επιστήμονες και υποδομές, σε συνδυασμό με την ευεξία που η χώρα μας  προσφέρει, τον Ιπποκράτη, και το φυσικό ιαματικό της πλούτο (ιαματικές πηγές).

«Χώρα Υγείας σημαίνει Ελλάδα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και τόνισε ότι από κοινού ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας θα πρέπει να εργασθούν για να καθιερωθεί ως σύνθημα, μήνυμα και πραγματικότητα  για  τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου, παράλληλα με την έγκαιρη προσέλκυση επενδύσεων, με αναπτυξιακή δυναμική. 

 

Σχετικά αρχείαΣτην εκπαίδευση της Ιατρικής, τους Έλληνες γιατρούς, και το φυσικό και ιστορικό μας πλούτο, τα κλειδιά για την πορεία προς την Ανάπτυξη στο χώρο της Υγείας (1)


Στην εκπαίδευση της Ιατρικής, τους Έλληνες γιατρούς, και το φυσικό και ιστορικό μας πλούτο, τα κλειδιά για την πορεία προς την Ανάπτυξη στο χώρο της Υγείας (2)


Στην εκπαίδευση της Ιατρικής, τους Έλληνες γιατρούς, και το φυσικό και ιστορικό μας πλούτο, τα κλειδιά για την πορεία προς την Ανάπτυξη στο χώρο της Υγείας (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο