Στην εκδήλωση του Συλλόγου ‘ΦΛΟΓΑ’ παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων Ε. Σκιαδάς  στην εκδήλωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ‘ΦΛΟΓΑ’, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του προγράμματος ‘Νοσηλεία στο Σπίτι για Παιδιά με Καρκίνο’.
|download file .jpg 129Kb|


Στην εκδήλωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ‘ΦΛΟΓΑ’, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης.       


Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του προγράμματος ‘Νοσηλεία στο Σπίτι για Παιδιά με Καρκίνο’.
Εκατόν δεκαπέντε παιδιά με καρκίνο εξυπηρετούνται καθημερινά από το πρόγραμμα κατ’ οίκον νοσηλείας. Μέσα σ’ ένα χρόνο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.600 επισκέψεις από εξειδικευμένους νοσηλευτές σε σπίτια μικρών ασθενών, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του χρόνου αναμονής των παιδιών στα νοσοκομεία.
Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα περίπου 280 – 300 παιδιά νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο, τα οποία είναι υποχρεωμένα να επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά το νοσοκομείο για να υποβληθούν σε θεραπεία.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι ‘τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το πρόγραμμα στα παιδιά και τις οικογένειές τους, ένα χρόνο μετά την έναρξή του είναι ορατά. Η ταλαιπωρία των παιδιών έχει μειωθεί στο ελάχιστο, αφού μπορούν να γίνονται και στο σπίτι απλές ιατρικές εξετάσεις. Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες και συμμετείχε σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα που έχουν στόχο να προσφέρουν στήριξη σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, ώστε να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες και από την θέση αυτή η κοινωνική προσφορά της είναι σημαντική’.


Μετάβαση στο περιεχόμενο