Στην εκδήλωση του Διαλεκτικού Ομίλου Αμαρουσίου με θέμα «Διακεκριμένες Ελληνίδες γυναίκες του 20ου αιώνα» εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Το έργο επτά διακεκριμένων Ελληνίδων γυναικών του 20ου αιώνα, καθώς και η μεγάλη προσφορά τους στις τέχνες, στα γράμματα, αλλά και στην πατρίδα, παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Διαλεκτικός Όμιλος Αμαρουσίου, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου. Γιώργου Πατούλη, στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία συνεχάρη το Δ.Σ. του Ομίλου για το σημαντικό έργο του και τη συμβολή του στην παιδεία των πολιτών μέσα από τη διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων ενημέρωσης και πολιτισμού.

«Το θέμα της σημερινής εκδήλωσης, αναφέρεται σε εξαίρετες  γυναικείες προσωπικότητες που η έντονη δράση τους χαράχθηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της πατρίδα μας. Είναι και ένας φόρος τιμής για όλες τις γυναίκες του 20ου αιώνα που κατάφεραν να διακριθούν.
 Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης και η Διοίκηση του Δήμου υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες ανάδειξης και αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο καταξιωμένων προσωπικοτήτων »
επισήμανε μεταξύ άλλων η κα Χαλιώτη.                               

Τις επτά γυναικείες προσωπικότητες, ήτοι, τη Μαρία Κάλλας, τη Πηνελόπη Δέλτα, τη Μαρία Ιορδανίδου, τη Μελίνα Μερκούρη, την Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ, την Κική Δημουλά και τη Δέσποινα Αχλαδιώτη (Κυρά της Ρω), τίμησαν με τις ομιλίες τους, αντίστοιχα, οι κες Ντίνα Μπαρούδα, Λέλα Κανέλλου, Χρυσούλα Μισαηλίδου, Βούλα Σοφρωνά, Κλαίρη Τσιμπιρίμπη, Νανά Σταυροπούλου, Άγλα Κίτσου.  

Για την εκδήλωση μίλησαν η Πρόεδρος του Ομίλου κα Ντίνα Μπαρούδα και η κα Μπέτυ Αντωνοπούλου, ενώ  απαγγελία ποιήματος έκανε η κα Αλίκη Καλομενοπούλου. Την παρουσίαση και το συντονισμό είχε η κα Κάτια Ηλιοπούλου και την επιμέλεια – δημιουργία προβολής η κα Μαρία Σπυροπούλου Θεοδωρίδου. 

 

Σχετικά αρχείαΣτην εκδήλωση του Διαλεκτικού Ομίλου Αμαρουσίου με θέμα «Διακεκριμένες Ελληνίδες γυναίκες του 20ου αιώνα» εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο