Στην εκδήλωση της Μ.Κ.Ο. Γραμμή Ζωής τιμήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αι Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας για την κοινωνική προσφορά του

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 74KB| 


Γ. Πατούλης: Συνεργαζόμαστε και προωθούμε το πρόγραμμα της Γραμμής Ζωής στους Δήμους μέλη του Δικτύου για να βοηθήσουμε την Τρίτη ηλικία στη χώρα μας  

Στην εκδήλωση τιμής των χορηγών της Μ.Κ.Ο. «Γραμμή Ζωής », με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου), τιμήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ κ. Γιώργος Πατούλης για την κοινωνική προσφορά του και για τη συνεργασία και προώθηση του προγράμματος βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Το πρόγραμμα της Γραμμής Ζωής παρέχει σε κάθε ηλικιωμένο  ένα μηχανάκι τηλεειδοποίησης, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το συντονιστικό κέντρο της Γραμμής Ζωής και σε 24ωρη βάση παρέχεται υποστηρικτική φροντίδα σε κάθε ηλικιωμένο που είναι μόνος στο σπίτι, όπως μεταφορά σε νοσοκομείο, αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, αλλά και γενικότερα θέματα που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. Η Γραμμή ζωής είναι στελεχωμένη από ειδικούς επιστήμονες, όπως ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ επικουρικά έχει ενεργοποιηθεί και ο θεσμός του «εθελοντή γείτονα»              
   
Στο σημαντικό έργο που επιτελεί η «Γραμμή Ζωής» για τους ηλικιωμένους και μοναχικούς συνανθρώπους μας  αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης,
το οποίο όπως τόνισε «δεν υλοποιείται με κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά με τη συνδρομή και την υποστήριξη εθελοντών και χορηγών, ώστε σήμερα 340  ηλικιωμένοι από όλη την Ελλάδα  να έχουν αποκτήσει έναν φύλακα – άγγελο.     
Ειδικότερα, όσον αφορά το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι «συνεργαζόμαστε και προωθούμε με συγκεκριμένες ενέργειες στους περίπου 150 Δήμους μέλη του Δικτύου το έργο του προγράμματος της Γραμμής Ζωής, ώστε οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των Δήμων να απολαμβάνουν την φροντίδα, την προστασία, την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής και της αξιοπρεπούς διαβίωσης που τους αρμόζει, ενώ παράλληλα προωθούμε την ενδυνάμωση του πνεύματος εθελοντισμού για την Τρίτη Ηλικία.»
    
Στην  εκδήλωση διαβιβάστηκε χαιρετισμός από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Μάξιμος Παπαγιάννης, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου ʼμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) κ. Δημήτριος Πύρρος , καθώς και εκπρόσωποι Δήμων. 
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο