Στην εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών προς τιμήν του προστάτη της Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Στην εορταστική εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών τιμώντας της μνήμης  του προστάτη της Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και πλήθος φίλων της Εστίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία «έν Ψαλτηρίω» του Σχολείου Ψαλτικής με τροπάρια από την ακολουθία του Αγίου Γρηγορίου και των Τριών Ιεραρχών. Ακολούθως ο αιδεσιμολογιώτατος π. Βασίλειος Κοκολάκης μίλησε με θέμα: «Η θεολογία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου μέσα από την ασματική του ακολουθία», ενώ η κα Βασιλική Κίκιλη, πτυχιούχος του Μουσικολογικού Τμήματος του Παν/μίου Αθηνών απήγγειλε ποίημα του Αγίου Γρηγορίου.  

Παρόντες επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Φωτόπουλος και ο π. Χρήστος Μαρούδας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τα μέλη της Εστίας Πατερικών Μελετών και προσωπικά τον Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο, Πρόεδρο της Εστίας για την προσφορά τους στο χώρο της θεολογίας και την ανάληψη πρωτοβουλιών που διατηρούν άσβεστη την ελληνορθόδοξη παράδοση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απόδοση του Εθνικού Ύμνου.

 

Σχετικά αρχείαΤιμώντας της μνήμης του προστάτη της Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης_1


Τιμώντας της μνήμης του προστάτη της Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης_2


Τιμώντας της μνήμης του προστάτη της Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης_3


Τιμώντας της μνήμης του προστάτη της Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο