Στην εκδήλωση τιμής στους Ήρωες του ’21 από την Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου συμμετείχε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΗ χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» της Τρίπολης ψάλλει «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ» παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, της Προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης Πελοποννησίων Π. Βραχιώτου – Λυμπεροπούλου, του Αντιδημάρχου Σπ. Σταθούλη και πλήθους μελών και φίλων της Ένωσης.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση τιμής στους Ήρωες του ’21, υπογραμμίζοντας το επίκαιρο νόημα του φετινού εορτασμού.


Στο επίκαιρο νόημα του φετινού εορτασμού της 25ης Μαρτίου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου, τιμώντας τους Ήρωες της Εθνεγερσίας του ’21, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.


Στην εκδήλωση τιμής παρουσία πλήθους μελών και φίλων της Ένωσης, ο κ. Πατούλης συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, που έχει σκοπό να αφυπνίσει τη μνήμη μας και να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ένδοξους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για τη απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό.


Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης «Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου έχει ένα άκρως επίκαιρο νόημα. Ο ηρωικός αγώνας των προγόνων μας για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους μας, δεν έπαψε ποτέ να μας κάνει υπερήφανους. Δεν έπαψε ποτέ να μας γεννά συναισθήματα τιμής και ευγνωμοσύνης.»
«Σήμερα όμως –πρόσθεσε- σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, η κορυφαία αυτή στιγμή της ιστορίας μας, οφείλει να λειτουργήσει ως έμπνευση και κίνητρο. Για να διαψεύσουμε όσους αμφισβητούν τη χώρα μας και να  αποδείξουμε ότι την κρίσιμη ώρα μπορούμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, να αγωνιζόμαστε με ομοψυχία και πίστη, να πετυχαίνουμε στόχους που φαίνονται αδύνατοι.»
Τώρα, περισσότερο από ποτέ- κατέληξε ο κ. Δήμαρχος-  είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη αυτή κληρονομιά, ως πηγή έμπνευσης για κερδίσουμε το σεβασμό και κυρίως το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει.»


Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Πελοποννησίων κα. Πόπη Βραχιώτου – Λυμπεροπούλου, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων κ. Στάθης Παρασκευόπουλος ανέπτυξε το θέμα: Η Εθνεγερσία του 1821».


Την εκδήλωση πλαισίωσε με πλούσιο καλλιτεχνικό, χορωδιακό πρόγραμμα με τραγούδια για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» της Τρίπολης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλειου Τζαβάρα.      
   
Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Αλεπούς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Αντωνόπουλος, Δημήτρης Σμυρνής και Θανάσης Βλαχοπιώτης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο