Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των γυναικών που αγωνίστηκαν στο έπος του ’40, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε αυτές τις σπουδαίες γυναίκες είναι να βαδίσουμε στα ίχνη τους, δείχνοντας την ίδια αφοσίωση στον αγώνα που δίνει και τώρα η χώρα μας για την εθνική αναγέννηση»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, παραβρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρεία των Φίλων του Λαού, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην αίθουσα Μ. Ευεργετών του Μεγάρου της Εταιρείας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που του απεύθυνε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ν. Μπρατσιώτης.

Στην εκδήλωση όπου τιμήθηκαν οι γυναίκες της Πίνδου καθώς και οι γυναίκες του Ερυθρού Σταυρού που προσέφεραν με αυταπάρνηση και αφοσίωση τις πατριωτικές τους υπηρεσίες, παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του επιστημονικού κόσμου, η ηγεσία του Ερυθρού Σταυρού και πλήθος κόσμου.

Κατά την εκδήλωση ακούστηκαν εμβληματικά τραγούδια που ταυτίστηκαν με το έπος του ’40 από τη χορωδία ηχοχρωμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό το συντονισμό της καθηγήτριας Σ. Νάκη.

Ακολούθησε ομιλία της καθηγήτριας στα ΤΕΙ Αθήνας Γ. Σαββοπούλου με θέμα «Η Ελληνίδα Γυναίκα στο έπος του 1940-41».

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Εταιρεία των Φίλων του Λαού για την πολύ συγκινητική εκδήλωση που διοργάνωσε, τιμώντας το μεγάλο και σπουδαίο αγώνα που έδωσαν οι γυναίκες της Πίνδου αλλά και όσες υπηρέτησαν στον Ερυθρό Σταυρό, στο έπος του ’40.

Η αυταπάρνηση με την οποία υπηρέτησαν την πατρίδα και οι πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν στους πολεμιστές μας, αποτελούν πρότυπο ζωής και ένα μεγάλο πατριωτικό μάθημα για όλους μας. Η αφοσίωσή τους στον σπουδαίο εθνικό στόχο μας γεμίζει υπερηφάνεια αλλά και ευθύνη για το μέλλον και τον τόπο που πρέπει να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.  Οι Ελληνίδες γυναίκες για άλλη μία φορά έδειξαν το δρόμο. Ο καλύτερος τρόπος για να τις τιμήσουμε είναι να βαδίσουμε στα ίχνη τους, δείχνοντας την ίδια αφοσίωση στον αγώνα που δίνει και τώρα η χώρα μας για την εθνική αναγέννηση». 

 

Σχετικά αρχείαΣτην εκδήλωση τιμής και μνήμης των γυναικών που αγωνίστηκαν στο έπος του ’40, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_1


Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των γυναικών που αγωνίστηκαν στο έπος του ’40, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_2


Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των γυναικών που αγωνίστηκαν στο έπος του ’40, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_3


Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των γυναικών που αγωνίστηκαν στο έπος του ’40, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο