Στην εκδήλωση τιμής για τους Χιώτες ευεργέτες της Ελλάδας συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΗ Δημοτική Σύμβουλος Ρ. Χαλιώτη, που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη τιμητική εκδήλωση για τους Χιώτες ευεργέτες της Ελλάδας, με τον κεντρικό ομιλητή  Αν. Τριπολίτη και φίλους της νήσου Χίου.Η Δημοτική Σύμβουλος Ρ. Χαλιώτη με Μαρουσιώτες, μέλη του χορευτικού συγκροτήματος που συμμετείχε με παραδοσιακούς χορούς στη  εκδήλωση τιμής για τους Χιώτες ευεργέτες.        


 


Στην τιμητική εκδήλωση για τους Χιώτες που με την προσφορά τους βοήθησαν και βοηθούν την Ελλάδα, από το Σύλλογο Χίων Βορείων Προαστίων, με αφορμή τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου (11-11-1912) συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου.


Η εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον ιατρό κο Αναστάσιο Τριπολίτη, που έλκει την καταγωγή του από τη Χίο, πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα, παρουσία επιφανών Χιωτών στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς.


Στην εκδήλωση εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, παρέστη η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία χαιρέτησε από του βήματος τους παριστάμενους, μεταφέροντας το μήνυμα του κου Πατούλη για επιτυχία των στόχων του Συλλόγου, στην Πρόεδρο κα Αγγελική Πιτίδη, ιατρό και στα μέλη Δ.Σ. Ιδιαίτερα στάθηκε στον ομιλητή, στον οποίο μετέφερε τις συναδερφικές ευχές του  Δημάρχου,ενώ από την πλευρά του ο κος Τριπολίτης δια της κας Χαλιώτη ευχαρίστησε τον κο Πατούλη για τις ευχές του,αντευχόμενος  καλή επιτυχία στο ιατρικό, αλλά και στο Δημαρχιακό του έργο.


Στη διάλεξή του ο κος Τριπολίτης αναφέρθηκε στους Χιώτες ευεργέτες παλαιότερης, αλλά και νεότερης γενιάς, αρχίζοντας από τον Ανδρέα Συγγρό, τον οποίο χαρακτήρισε ως το σπουδαιότερο Έλληνα Χιώτη ευεργέτη, αναφερόμενος εκτενώς στην προσφορά του στη Χίο, αλλά και στην Ελλάδα ολόκληρη.
Συνέχισε με το Βαρβάκη, το Σκυλίτση, αλλά αναφέρθηκε και στις νεότερες οικογένειες οι οποίες προσέφεραν και προσφέρουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους και στη χώρα μας, όπως οι οικογένειες Πατέρα, Λιβανού, Χατζηπατέρα, Φράγκου ,Τσάκου, Παληού, Λαιμού, Βενιάμη, κ.α.            


Οι παρευρισκόμενοι στη  εκδήλωση γεύτηκαν παραδοσιακά χιώτικα εδέσματα και υπό της ήχους παραδοσιακής μουσικής απόλαυσαν χιώτικους χορούς.    


 


 


 


  


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο