Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου «Τιμώντας τους Ακρίτες της Θάλασσας. Καστελόριζο» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανάμεσα στους μαθητές και στους καθηγητές τους.Από την παρουσίαση από τους μαθητές παραδοσιακών δωδεκανησιακών χορών.


Στο αφιέρωμα που ετοίμασαν οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του 5ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου προς τιμή των κατοίκων του αδελφοποιημένου με το Δήμο Αμαρουσίου ακριτικού Δήμου Μεγίστης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, χειροκροτώντας την εξαιρετική παρουσίαση των μαθητών.


Στην εκδήλωση με τίτλο: «Τιμώντας τους ακρίτες της Θάλασσας. Καστελόριζο» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου εκφωνήθηκε εργασία με θέμα το Καστελόριζο που εκπόνησε ομάδα περίπου 30 μαθητών.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία των μαθητών μίλησε για την «αγκαλιά» που έχει ανοίξει το Μαρούσι για το Καστελόριζο και τους ανθρώπους του αναφερόμενος στο οδοιπορικό του στο νησί ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την προσφορά υγειονομικού υλικού στους κατοίκους του. Για τους ξεχασμένους από την Πολιτεία ακρίτες – θεματοφύλακες της πατρίδας μας, υποστήριξε ότι «πρέπει να τους στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε».


Οι μαθητές μέσα από μία περιβαλλοντική προσέγγιση παρουσίασαν τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού, είδη που εντοπίζονται μόνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή και απειλούνται με εξαφάνιση αλλά και την αρχιτεκτονική του νησιού.


Μέσα από τις συνεντεύξεις του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και του Αναπληρωτή Δημάρχου Μεγίστης Γιώργου Αχλαδιώτη, που είχαν συμπεριλάβει στην παρουσίασή τους σκιαγράφησαν τη σημερινή ζωή στον τόπο, την καθημερινότητα των κατοίκων, την αγάπη για τον τόπο τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως «Ακρίτες της θάλασσας»


Με παραστατικό τρόπο μέσα από την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα Δωδεκάνησα αλλά και τα εδέσματα που παρασκεύασαν, χάρισαν στο κοινό μία γεύση από τον πολιτισμό και τη γαστρονομία του Καστελόριζου γλυκαίνοντάς του με το παραδοσιακό σιρόπι του Γάμου.


Το συντονισμό της ενέργειας είχε η καθηγήτρια Ελένη Λάλου, και την ευθύνη παρουσίασης η διευθύντρια Λητώ Μαρσάρη, ο Γρηγόρης Σάββας, και η Βιολέτα Κορνιωτάκη.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, η δημοτική σύμβουλος Ελένη Λέκκα, η υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του σχολείου Βαρβάρα Πετρίδου, η παιδαγωγική σύμβουλος του σχολείου Αναστασία Γεωργιάδου, η σύμβουλος Αγγλικής Β’ Αθήνας Δέσποινα Παπαγγελή, ο υπεύθυνος αγωγής Υγείας Β’ Αθήνας Παντελής Ξενίας, διευθυντές σχολείων του Αμαρουσίου, καθηγητές, γονείς, συμμαθητές και φίλοι των παιδιών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο