Στην εκδήλωση μνήμης των Αγίων Τριών Ιεραρχών των εκπαιδευτηρίων «Η ελληνική παιδεία» παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα στη θεία λειτουργία στη μνήμη των τριών ιεραρχών.
|download file .jpg 98KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση των εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία».
|download file .jpg 101KB|


Στη μαθητική εκδήλωση που πραγματοποίησαν τα εκπαιδευτήρια «Η ελληνική παιδεία» ανήμερα της εορτής των τριών ιεραρχών, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τιμώντας τη μνήμη των μεγάλων δασκάλων των γραμμάτων.


Στη διάρκεια της γιορτής που ακολούθησε της θείας λειτουργίας, ο κ. Πατούλης, απευθυνόμενος στο κατάμεστο από μαθητές αμφιθέατρο, με επίκεντρο τους προστάτες της ελληνικής παιδείας, μίλησε για τους Έλληνες και την Ελλάδα μιας άλλης εποχής, όπου με οδηγό τη δίψα για μάθηση και φωτισμένους δασκάλους του γένους όπως ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, άνοιξε ο δρόμος για να βγει το γένος μας από το σκοταδισμό και την αμάθεια.


«Γαλουχημένοι με τα βαθιά νοήματα της θρησκείας και άριστοι γνώστες της αρχαίας ελληνικής σοφίας, συνδύασαν τις γνώσεις τους αυτές και προσέφεραν τις πρώτες βάσεις στη διαμόρφωση της ελληνοχριστιανικής παιδείας και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Είναι μεγάλη η προσφορά τους στα γράμματα, για αυτό και ανακηρύχτηκαν άγιοι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και γενικά της σπουδάζουσας νεολαίας» σημείωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο