Στην εκδήλωση μνήμης στον μεγάλο Έλληνα πολιτικό Ελευθέριο Βενιζέλο που διοργάνωσε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου, παρέστη ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 100KB||download file .jpg 92KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ χαιρετίζει την εκδήλωση στη ‘μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου’ που πραγματοποίησε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου ‘Ο Κρηταγενής Ζευς’. Στο πάνελ, από αριστερά, ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ Νίκος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου Αριστείδης Χαιρέτης, και ο βουλευτής – συγγραφέας και ομιλητής της εκδήλωσης Μίμης Ανδρουλάκης.Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου ‘Ο Κρηταγενής Ζευς’, ανάμεσά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστας Μανιάτης, (δεξιά) μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο κεντρικού τομέα Αθηνών Γιώργο Καστρινάκη, τη δημοτική σύμβουλο Αμαρουσίου Κατερίνα Αναστασιάδου, και τον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου Κωνσταντίνο Κανελλάκη. Αριστερά σε πρώτο πλάνο ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Γιώργος Μαριδάκης, μαζί με τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Αττικής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ Γιώργος Πρασιανάκης, με μέλη της Ένωσης Κρητών.
|download file .jpg 118KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ και συγγραφέα Μίμη Ανδρουλάκη.
|download file .jpg 92KB|


Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση στη μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου που πραγματοποίησε στο Δημαρχείο της πόλης η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου, με την υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και με την ευγενική χορηγία του Δήμου Αμαρουσίου.


Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη μεγάλη αυτή μορφή της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας αλλά και της διεθνούς πολιτικής σκηνής που σημάδεψε τον 20ο αιώνα, χαρακτήρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο πολιτικό του οποίου το ανάστημα και η διπλωματική ιδιοφυία έχει αναγνωριστεί διεθνώς.


«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε μια εξαιρετικά χαρισματική προσωπικότητα, γέννημα της Κρήτης σε μια εποχή πολυτάραχη. Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που γέννησε αυτός ο τόπος στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας του. Η σύγχρονη Ελλάδα πάσχει κυριολεκτικά από την απουσία ηγετών του αναστήματος του Ελευθέριου Βενιζέλου» ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης.


Για τη ζωή, το έργο και την πολιτική διαδρομή του Ελευθέριου Βενιζέλου μίλησαν στη συνέχεια της εκδήλωσης ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης, καθώς, επίσης, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ και συγγραφέας  Μίμης Ανδρουλάκης.


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας «Η Ελλάδα του Ελευθέριου Βενιζέλου» του Βασίλη Μάρου.


Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστας Μανιάτης, ο περιφερειακός σύμβουλος κεντρικού τομέα Αθηνών Γιώργος Καστρινάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Γιώργος Μαριδάκης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αττικής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Γιώργος Πρασιανάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου Αριστείδης Χαιρέτης, ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου Κωνσταντίνος Κανελλάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Κατερίνα Αναστασιάδου, μέλη της Ένωσης Κρητών αλλά και πλήθος κόσμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο