Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Εθνεγερσία του 1821 από την Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του 1821 από την Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Αθανάσιος Βελής, μέλη και φίλοι της Ένωσης Πελοποννησίων αποτίνουν φόρο τιμής στους ήρωες του ’21.


 


Στην παρακαταθήκη των ηρώων του 1821 που όρθωσαν τη σημαία της επανάστασης και ρίχτηκαν στη μάχη με απαράμιλλη γενναιότητα και απίστευτη ορμή ενάντια στον τουρκικό ζυγό, καθώς και στη δική μας υποχρέωση ως σύγχρονοι Έλληνες απέναντι στο γένος μας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσε η Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.


Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,μέλη και φίλοι της Ένωσης Πελοποννησίων έδωσαν το παρών, αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές του Έθνους που πρωτοστάτησαν κάνοντας κατορθωτό το ακατόρθωτο,διδάσκοντας στους απανταχού λαούς της γης τη δύναμη της ελληνικής ψυχής.
Εκ μέρους της Διοίκησης συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πέππας,Δημήτρης Καμπούκος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Καρλαύτης, Δημήτρης Σμυρνής, Αθανάσιος Βελής, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αθανάσιος Βλαχοπιώτης και Νικόλαος Παπαδόπουλος.                      


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης μεταξύ άλλων σημείωσε:  «…δεν τίθεται θέμα ελληνικότητας των Ηρώων του ΄21. Η ελληνικότητά τους δεν προήλθε εκ των υστέρων, μετά τη σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, όπως επικαλούνται ορισμένοι αλλά ανέκαθεν ήταν Έλληνες, Έλληνες υποδουλωμένοι. Ως σύγχρονοι Έλληνες έχουμε ηθική υποχρέωση να προασπίσουμε την αλήθεια, την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά.
Τιμή στο ορόσημο του 1821, σημαίνει επίσης να σταθούμε με αποφασιστικότητα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας. Αν πράγματι τα ινδάλματά μας είναι ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, ο Τζαβέλας, Μακρυγιάννης, ο Μπότσαρης ας κάνουμε πράξη τις επιταγές τους. Ας διδαχτούμε από τα κατορθώματά τους, αλλά και από τα λάθη τους. Μέσα από το «διάλογο» με τους ήρωες μας, μπορούμε να αναλογιστούμε πως έφθασαν οι πρόγονοι μας στον ξεσηκωμό του 1821, ποιες ήταν οι αφετηρίες τους, για ποια πράγματα αγωνίστηκαν,τι παρακαταθήκη μας άφησαν και πως θα περίμεναν από εμάς τους απογόνους τους να τη διαχειριστούμε. Το χρωστάμε στο γένος μας, στους αγωνιστές της Τουρκοκρατίας, στους ελευθερωτές μας, σε όλους όσοι έπεσαν μαχόμενοι στους αγώνες της πατρίδας μας, και κυρίως το χρωστάμε στα παιδιά μας.»
                               


Στην εορταστική εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Πρόεδρος της Ένωσης Πελοποννησίων κα Πόπη Βραχιώτου – Λυμπεροπούλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Φιλόλογος, Ιστορικός Συγγραφέας  κος Δημήτρης Βηλαράς με θέμα: «Η εποποιία του 1821».
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου και την ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του π. Χρήστου Κατσούλη.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο