Στην εκδήλωση με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει θερμό καλωσόρισμα στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού με τη συμμετοχή του Παραδοσιακού και Λαϊκού Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αντιδήμαρχο Ν.Πέππα, τη Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φ. Κοσκόρου – Παλαμίδη και πλήθος συμπολιτών στην εκδήλωση του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής.Στιγμιότυπο από τη μουσική βραδιά με τους Καθηγητές και τους μαθητές του    λαϊκού προγράμματος του Δημοτικού Ωδείου.   


 


Μία ξεχωριστή βραδιά με πλούσια παραδοσιακή και λαϊκή μουσική απόλαυσαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου με τη συμμετοχή του Παραδοσιακού και Λαϊκού Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης καλωσόρισε τους παριστάμενους, σημειώνοντας ότι  ο Δήμος Αμαρουσίου με προπομπούς το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, το Δημοτικό Ωδείο και τους άλλους πολιτιστικούς φορείς της πόλης και αξιοποιώντας χώρους όπως αυτός του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πολιτιστική παράδοση της πόλης, θα προσφέρει και σε αυτή τη δύσκολη εποχή δημιουργικές διεξόδους ψυχαγωγίας και επαφής των πολιτών με την παραδοσιακή και λαϊκή μας παράδοση.Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης και τους συνεχάρη για την αξιόλογη προσπάθειά τους στην ενίσχυση και προαγωγή της πολιτιστικής μας παράδοσης.


Παρουσία της εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Πολυτίμης Μπεχράκη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κου Νικόλαου Πέππα, της Δημοτικής Συμβούλου, υπεύθυνης για την καθημερινότητα του πολίτη κας Ρένας Χαλιώτη, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της πόλης και πλήθους κοινού, οι Καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Βασίλης Κλουβάτος στο παραδοσιακό βιολί και Απόστολος Καρποντίνης στο παραδοσιακό λαούτο με τους μαθητές του τμήματος, άνοιξαν την αυλαία της εκδήλωσης με νησιωτικά τραγούδια του Γιώργου Κονιτόπουλου και του Σταύρου Χατζόπουλου. 


Ακολούθως, οι υπεύθυνοι Καθηγητές του λαϊκού προγράμματος του Δημοτικού Ωδείου κ.κ. Σταύρος Σακκάτος και Μιχάλης Σωτηράκης, με τους 14 μαθητές του τμήματος στο μπουζούκι ερμήνευσαν γνωστά και αγαπημένα λαϊκά τραγούδια των Μ. Χατδιδάκι, Στ. Ξαρχάκου, Μ. Λοϊζου, Απ. Καλδάρα, Μ. Βαμβακάρη και  Β.Τσιτσάνη.
Στη μουσική βραδιά συμμετείχαν επίσης οι Καθηγητές Μαρία Κατσούλη στο ακορντεόν και Λευτέρης Βαλασέλλης στην κιθάρα και οι μαθητές και οι μαθήτριες ʼννα Μπιλιλή, Κατερίνα Δημητρίου και Γιώργος Καλογρίδης της τάξης του σύγχρονου τραγουδιού της Αγγελικής Κουνάκη.


Τη  μουσική επιμέλεια και οργάνωση τα εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια του Ωδείου κα. Φωτεινή Κοσκόρου – Παλαμίδη. Επίσης η μουσικός – καθηγήτρια του Ωδείου Ελένη Χοζού είχε την οργάνωση των χορηγιών του Ιωάννη Σερεμέτη κρεοπωλείο, του Μανάβικου «Το Πολύδροσο» και της Αρτοτεχνικής Παπαϊωάννου «Ο Φούρνος του Παππού», μέσα από τις οποίες προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα στους παρευρισκόμενους.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο