Στην εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή και βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μόσιαλο, προσκεκλημένος ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


Ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης αναπτύσσει δύο σημαντικά ζητήματα, που αφορούν, αφενός, στην πρόληψη της υγείας μέσα από τις δομές της ΤΑ. και αφετέρου, στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία για την Υγεία και την Κοινωνική Πολιτική» 
|download file .jpg 116KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας του LSE, βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος ήταν και ο ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα «Δέκα Προτάσεις για τη Μεταρρύθμιση του Συστήματος Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης».
|download file .jpg 97KB|


Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον πρώην Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας κ. Αλέκο Παπαδόπουλο.
|download file .jpg 94KB|Στην εκδήλωση  που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία για την Υγεία και την Κοινωνική Πολιτική», με  ομιλητή τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας του LSE, βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Ηλία Μόσιαλο, ήταν προσκεκλημένος ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.


Την εκδήλωση συντόνιζαν ο καθηγητής ʼρης Σισσούρας και ο γιατρός Μιχάλης Καλαβρυτινός, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον πολιτικό χώρο του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και εκπρόσωποι από τον χώρο της υγείας.    


Ο γνωστός καθηγητής κ. Μόσιαλος μίλησε με θέμα « Δέκα Προτάσεις για τη Μεταρρύθμιση του Συστήματος Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης», ενώ  στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Πατούλης έθεσε δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον χώρο της υγείας.


Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην αξία της πρόληψης της υγείας και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αναλάβει αυτό το ρόλο και αυτή την ευθύνη με τους ανάλογους πόρους, προσθέτοντας ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορούν να αλλάξουν πολλά στην ελληνική κοινωνία.
Αναφερόμενος ο κ. Πατούλης στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, σημείωσε ότι μέσα από τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσοι γιατροί και νοσηλευτές χρειάζονται ανά νομό και με ποιες ειδικότητες, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα ενός προγραμματισμού για την επόμενη δεκαετία, ώστε να μην υπάρχει αυτή η ανεργία στους νεώτερους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο